Παρουσίαση Βιβλίου         

             Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 στον Ιανό της Θεσσαλονίκης

Η συγγραφέας Χρυσούλα Μελισσά Χαλικιοπούλου, μέσα από τη ζωή πέντε οικογενειών, που ανήκουν σε ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα, μας χαρίζει ένα ψυχογράφημα με συναρπαστική πλοκή. Σε μια σειρά παράλληλων ιστοριών -που τέμνονται καθώς αναπτύσσονται μέσα από αρθρωτές αφηγήσεις- συναντώνται σταδιακά οι πρωταγωνιστές και ο αναγνώστης τους παρακολουθεί στις διαδρομές του χρόνου. Η Θεσσαλονίκη γίνεται το μέρος όπου τα βασικά πρόσωπα, προερχόμενα από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του κόσμου, κρίκοι μιας ανθρώπινης αλυσίδας, θα ενώσουν τελικά την τύχη τους. Ο έρωτας και η φιλία, ο πόνος και ο θάνατος τους σημαδεύουν, πέρα από λόγια. Και τους ζητούν να δώσουν νόημα στην ύπαρξή τους, μέσα από μια νέα ματιά ζωής.

 

Ο Τάσος Αγγελίδης-Γκέντζος, Συγγραφέας-Καθηγητής Αμερικανικού Κολεγίου «Ανατόλια», λέει για το βιβλίο:

Η Χρυσούλα Μελισσά-Χαλικιοπούλου ξετυλίγει μέσα από τη ζωή πέντε οικογενειών ένα συγκλονιστικό ψυχογράφημα. Διεισδύει με δυνατές εικόνες και διαλόγους σε πολύπλοκους χαρακτήρες, αποκαλύπτοντας τις ανατροπές της ζωής τους. Σκοτεινές διαδρομές φωτίζονται από συναισθήματα τρυφερότητας, προβλήματα απαλύνονται με τη σοφία της τέχνης, απώλειες και τραύματα επουλώνονται σε σχέσεις πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα.

Η Αναστασία Ψάλτη, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έγραψε για το βιβλίο της Χρυσούλας Μελισσά-Χαλικιοπούλου ΟΙ ΚΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ:

<< Ανάμεσα στην προσεκτική ανάλυση χαρακτήρων και τη λοξή ματιά στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, η συγγραφέας φωτίζει με τρυφερό λόγο συνειδητές κι ασυνείδητες ψυχικές συγκρούσεις, δαιδαλώδεις ανθρώπινες σχέσεις και υπαρξιακούς προβληματισμούς. Συγγραφή και ψυχοθεραπεία συναντώνται με επιτυχία και ο αναγνώστης βιώνει την κάθαρση μέσα από την έκφραση και τις εναλλαγές των συναισθημάτων κατά την κλιμάκωση της πλοκής. >>