ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΗΣ ΓΗΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Σάββατο 20 Οκτώβρη στις 5 μ.μ.  στο Δημοτικό Σχολείο του Τρίκωμου

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με τον Φιλοπροοδευτικό σύλλογο απανταχού τρικωμιωτών οργανώνει μια σημαντική ημερίδα στο Τρίκωμο Γρεβενών, με θέμα τα κρασιά της  Γρεβενιώτικης Γης.

Με απώτερο σκοπό να  αναδείξει τον χώρο και τον τόπο μέσα από τα ΑΜΠΈΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ .Τα κρασιά του Τρικώμου Γρεβενών μπορούν να χαρακτηριστούν σαν τα κρασιά των βουνών, στο εξωτερικό έχουν ιδιαίτερη αξία και προστιθέμενη αξία.

Τα κρασιά των Γρεβενών αποτελούν όχι μόνο αγροτική κληρονομιά αλλά και πολιτιστική ταυτόχρονα.  Έχουν την δυνατότατη  να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και να δώσουν προστιθέμενη αξία και στους αμπελουργούς αλλά και σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Η ημερίδα που θα διεξαχθεί θα έχει απώτερο σκοπό πέρα από τις εισηγήσεις να γίνει και ένας γόνιμος διάλογος ώστε οι κοινωνία των πολιτών να αποφασίσει για το μέλλον της. Τα κρασιά του Τρικώμου μπορούν να ν αποτελέσουν ορόσημο στην μετέπειτα εξέλιξη του αμπελοοινικού τομέα.

Το Τρίκωμο έχει τη δυνατότητα να καταστεί πόλος έλξης πολλαπλών δράσεων μέσα από το αμπέλι και το κρασί, δυνατότητες που σε συνεργασία με όλη τη διατροφική αλυσίδα της περιοχής μπορούν να  αποφέρουν πολλαπλά ωφέλη και πόρους τόσο στο χωριό όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών.