Το φθινόπωρο έχει έρθει και ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών. Οι κρύοι μήνες καραδοκούν και η απορία όλων είναι πώς θα ζεστάνουμε τις καρδιές και την ψυχή μας… Το ΠολιςPost δίνει μία φθινοπωρινή αναγνωστική πρόταση που θα σας πλημμυρίσει θαλπωρή και ζεστασιά. «Το Φθινόπωρο της μάγισσας» από τις εκδόσεις Ψυχογιός μας κατακλύζει με συναισθήματα και μας τέρπει μέσω μίας λογοτεχνικής εμπειρίας που αγγίζει την ψυχή και προσφέρει αισθητική συγκίνηση.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αθήνα και την φθινοπωρινή Μακεδονία. Η πρωταγωνίστρια, που αποκαλείται από την συγγραφέα Καίτη Οικονόμου «μάγισσα», είναι μία ηρωίδα που καταπιέζει τα συναισθήματά της και το χάρισμα της έκτης αίσθησης που έχει κληρονομήσει από την τσιγγάνα γιαγιά της. Συμβιβασμένη με έναν έρωτα που δεν την εκφράζει και συγκλονισμένη από τον θάνατο του πατέρα της στην Αθήνα, θα βρεθεί ξαφνικά στον εύφορο Μακεδονικό τόπο με τα οπωροφόρα δέντρα και τις απέραντες καλλιέργειες. Θα βιώσει μία νέα πραγματικότητα που θα την συνταράξει και θα ξυπνήσει όλες της τις αισθήσεις. Ταυτοχρόνως, θα έρθει αντιμέτωπη με τον Στέφανο Βρεττό, τον μεγαλοκτηματία του χωριού, ενώ ένας άγνωστος εχθρός επιβουλεύεται τη ζωή της.

Με μία λέξη «Το Φθινόπωρο της μάγισσας» είναι μαγευτικό. Σε καθηλώνει από την πρώτη στιγμή. Το ίδιο και η αφήγηση, καθώς οι λυρικές περιγραφές της φύσης και του φθινοπώρου σου δίνουν την εντύπωση πως βιώνεις αυθύπαρκτη την εμπειρία της ηρωίδας. Φαίνεται πως η συγγραφέας υπήρξε παρατηρητής των φυσικών φαινομένων, του αέρα, της βροχής, της καταιγίδας καθώς τα αποδίδει με ρεαλιστική ακρίβεια. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, πέρα από τον κοινωνικό-αισθηματικό χαρακτήρα του, κινείται και στο είδος της περιπέτειας αφού ο αναγνώστης καλείται να εξιχνιάσει την ταυτότητα του επίμονου εχθρού που κυνηγά την ηρωίδα. Με λίγα λόγια, το suspense, τα χρώματα της φύσης και του φθινοπώρου, οι «καλοχτισμένοι» χαρακτήρες της Μυρσίνης και του Στέφανου θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

 

Αναγνωστικό tip:

Διαβάστε το «Φθινόπωρο της μάγισσας» κατά προτίμηση τους φθινοπωρινούς μήνες υπό τους ήχους jazz.

Σας προτείνω να επιλέξετε την κατηγορία «rainy jazz» στο παρακάτω λινκ:

https://youtu.be/9iGCO6_2jH0

 

Πρόκειται για μία αναγνωστική εμπειρία που δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους…

 

Αλεξοπούλου Βασιλική


Βρείτε το βιβλίο στο site των εκδόσεων Ψυχογιός:

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1000451/to-fthinopwro-ths-magissas