Ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου με θέμα τις ευρωεκλογές πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για τους λόγους για τους οποίους η συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές είναι σημαντική. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από το 1ο ΓΕ.Λ, το Λύκειο Μπακογιάννη και το Μουσικό Λύκειο

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία στις επερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε πως το βασικό συστατικό για τους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά είναι η γνώση. Τόνισε πως είναι σημαντική η πρώτη ψήφος και παρακίνησε τα παιδιά που θα προσέλθουν για πρώτη φορά στις κάλπες, να ενημερωθούν όσο καλύτερα μπορούν, χωρίς να επηρεάζονται από τις απόψεις γονέων, συγγενών και φίλων καθώς, όπως ανέφερε, ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών, λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της Europe Direct Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης, παρουσίασε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης ενώ ο Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θεόδωρος Μεταξάς μίλησε για τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία της ΕΕ.

Τέλος ο Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ανδρέας Στεργίου ανέλυσε τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική, ενώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια.

Πηγή: larissanet.gr