Aπάντηση σε όσους αντιµετωπίζουν το ΚΙΝΑΛ ως «δεκανίκι της ΝΔ» δίνει η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ η Φώφη Γεννηµατά ξεκαθαρίζει τη στάση της απέναντι στα µετεκλογικά σενάρια.

Με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγήςεπιµένει στη λογική της αυτόνοµης πορείας του κόµµατος και καλεί σε συστράτευση τους προοδευτικούς πολίτες, προκειµένου να µπει φρένο στο ενδεχόµενο αυτοδυναµίας της Ν∆. «Προτεραιότητα για εµάς και σταθερός οδηγός στην πορεία µας είναι να βγει οριστικά από την κρίση η χώρα» τονίζει χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηµατά και προσθέτει ότι αυτό δεν µπορεί να επιτευχθεί «µε συντηρητικές πολιτικές είτε από µια αυτοδύναµη κυβέρνηση της Δεξιάς, είτε από κυβέρνηση της Δεξιάς µε βολικά συµπληρώµατα».

Μάλιστα -καταλήγει µε τη συγκεκριµένη επισήµανσή της- εµείς δεν θα συνεργήσουµε στη συνέχιση του αδιεξόδου. Στόχος της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, που απευθύνεται µε τον ίδιο τόνο και µε το ίδιο αίτηµα προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς, είναι η προοδευτική αλλαγή. Αυτήν την εξέλιξη τη συνδέει και την «ταυτίζει» µε την ψήφο-στήριξη στο ΚΙΝΑΛ, ώστε να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή και να καλέσει Νέα Δηµοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσουν για τη διακυβέρνηση της χώρας το «Σχέδιο Ελλάδα».

Η Χαριλάου Τρικούπη, παρά τον αναµενόµενο δεύτερο κύκλο άγριας προεκλογικής πόλωσης, προβλέπει πως θα διατηρήσει δυνάµεις και ότι σε κάθε περίπτωση θα µπει στη µάχη των βουλευτικών εκλογών για να ενισχύσει το εκλογικό ποσοστό και να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία από τον Ιανουάριο του 2015 (τότε που το ΠΑΣΟΚ έλαβε ποσοστό γύρω στο 4,5%).

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Οσον αφορά τα σηµερινά κρίσιµα ερωτήµατα για την ανάλυση των εξελίξεων µετά τις ευρωεκλογές, η άποψη της κυρίας Γεννηµατά είναι η εξής: «Ο κ. Τσίπρας αποδοκιµάστηκε, φεύγει. Αφήνει βαριά κληρονοµιά µε τις δεσµεύσεις που ανέλαβε, τους εξαντλητικούς φόρους, τον διχασµό, τον κυνισµό και την αλαζονεία. ∆υστυχώς έγινε ο µέγας χορηγός της Νέας ∆ηµοκρατίας του κ. Μητσοτάκη και τώρα επιστρατεύει το τελευταίο παραµύθι. Ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για να ανακοπεί η ∆εξιά!».

Οπως υποστήριξε µε τη δήλωσή της, που εκφράζει πάντως το σύνολο των στελεχών του ΚΙΝΑΛ: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση µε την προοδευτική παράταξη, γι’ αυτό πρέπει να ηττηθεί, οριστικά. Να τελειώνουµε µε τις αποµιµήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες αλλά και µε όσους επέλεξαν άλλους δρόµους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών έχουµε από σήµερα ανοιχτό διάλογο. Να επιστρέψουν στο σπίτι τους, στο κόµµα της καρδιάς τους».

Το σύνολο των ζητηµάτων που παραπέµπουν στη στρατηγική στόχευση του ΚΙΝΑΛ εν όψει των εθνικών εκλογών θα αποτελέσουν αύριο αντικείµενο συζήτησης στην πρώτη µετά την ευρωκάλπη συνεδρίαση τουΠολιτικού Συµβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Οµάδας. Την εποµένη, η κυρία Γεννηµατά, ο Γιώργος Παπανδρέου και άλλα στελέχη θα περιοδεύσουν στη Δυτική Ελλάδα (Αγρίνιο, Πάτρα, Πύργο) για να στηρίξουν τον υποψήφιο για την περιφέρεια, Απόστολο Κατσιφάρα, στη µάχη του β’ γύρου.

Πηγή: ethnos.gr