Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ένα από τα πιο σπουδαία τουριστικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης, η περίφημη Σαγράδα Φαμίλια, που όπως όλα δείχνουν έχει ακόμα πολλά χρόνια -μέχρι την προαναγγελθείσα ολοκλήρωση της κατασκευής της το 2026- κτίσης, δεν είχε οικοδομική άδεια;

Η είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου αφορούσε την απόφαση του Καταλανικού δήμου, ο οποίος ενέκρινε τη χορήγηση άδειας στην εταιρεία που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει το μνημειώδες έργο, έναντι ποσού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ. Η εμβληματική και μεγαλοπρεπής εκκλησία κτιζόταν μέχρι σήμερα παράνομα και με την ανοχή των δημοτικών αρχών τα τελευταία… 137 χρόνια. Η άδεια αυτή ισχύει μέχρι το 2026, τη χρονιά που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το έργο που ξεκίνησε το 1882. Το ανώτατο ύψος που επιτρέπεται να φτάσει ο ναός είναι τα 172 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι το ψηλότερο κτίριο της πόλης, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 374 εκατομμύρια ευρώ.


Η ιστορία όχι μόνο της άδειας αλλά και του ναού ξεκινά από τον 19ο αιώνα, από το 1885, όταν ο αρχιτέκτονας Αντόνιο Γκαουντί, στον οποίο οφείλονται μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια και μνημεία της Βαρκελώνης, υπέβαλε αίτημα αδειοδότησης της οικοδομής στον τότε δήμο του Σαντ Μαρτί, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco, από το 2005, η Σαγράδα Φαμίλια υποδέχεται περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, ενώ χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές των πιστών και από το αντίτιμο εισόδου που πληρώνουν οι τουρίστες. Ο Γκαουντί αφιέρωσε τα τελευταία του χρόνια στο έργο και όταν πέθανε το 1926, λιγότερο από το ένα τέταρτο του έργου είχε ολοκληρωθεί. Η κατασκευή της Σαγράδα Φαμίλια προχώρησε με αργούς ρυθμούς καθώς βασιζόταν σε ιδιωτικές δωρεές και διακόπηκε από τον Ισπανικό Εμφύλιο και επανέλαβε περιοδική πρόοδο τη δεκαετία του ’50. Η κατασκευή πέρασε τη μέση το 2010, με μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις να παραμένουν.

Το τελικό στάδιο ολοκλήρωσης της αρχιτεκτονικής κατασκευής αναμένεται να είναι έτοιμο ακριβώς στην 100ή επέτειο από τον θάνατο του αρχιτέκτονα, δηλαδή το 2026, μάλιστα μπορείτε να δείτε το πώς θα είναι ολοκληρωμένη σε αυτό το βίντεο:

Η γιγαντιαία Βασιλική που βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882, βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο αντιπαραθέσεων ακόμα και σήμερα εξαιτίας των νέων υλικών κατασκευής που χρησιμοποιούνται για τα οποία ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο ίδιος ο Γκαουντί δεν τα χρησιμοποιούσε. Ο επισκέπτης μπορεί να δει την αντίθεση στο χρώμα της πέτρας μεταξύ του εμπρός και του πίσω τμήματος του κτιρίου. Επίσης, το πραγματικό στυλ κατασκευής εμφανίζεται να είναι κάπως διαφορετικό μεταξύ των νέων και των παλαιών τμημάτων του κτιρίου, καθώς το έργο είναι εν μέρει ελεύθερο στις ερμηνείες.

Η Βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια ήταν έμπνευση ενός Καταλανού βιβλιοπώλη, του Ζοσέπ Μαρία Μποκαμπέλια, ιδρυτή του Asociación Espiritual de Devotos de San José, ο οποίος μετά από μια επίσκεψη στο Βατικανό αποφάσισε να κτίσει μια εκκλησία σε σχεδιασμό του αρχιτέκτονα Francisco de Paula del Villar. Ο Αντόνιο Γκαουντί ξεκίνησε να εργάζεται στο πρότζεκτ το 1883, ενώ ο Μποκαμπέλια είχε αποσυρθεί, και άλλαξε ριζικά τα σχέδιά της.

Παρόλο που δεν υπήρχε σχέδιο να κτισθεί σαν καθεδρικός ναός, είχε το ανάλογο μέγεθος με σχέδιο που συνδεόταν άμεσα με προγενέστερους ισπανικούς καθεδρικούς, όπως ο καθεδρικός ναός του Μπούργος, ο Καθεδρικός του Λεόν και ο Καθεδρικός της Σεβίλλης. Το σχέδιό της ήταν ασυνήθιστο και πολύπλοκο με αποκλίσεις από την παραδοσιακή εκκλησιαστική αρχιτεκτονική. Είχε 18 κωδωνοστάσια, όσοι οι Απόστολοι, οι Άγγελοι, οι Ευαγγελιστές και ο Ιησούς. Τα σχέδια του Γκαουντί βρέθηκαν το 2005 στο δημοτικό αρχείο και, όταν η κατασκευή ολοκληρωθεί, η Σαγράδα Φαμίλια θα έχει το υψηλότερο κωδωνοστάσιο στον κόσμο. Οι τρεις προσόψεις της, η πρόσοψη της Γέννησης προς την Ανατολή, η πρόσοψη των Παθών προς τη Δύση, καθώς και η οποία κατασκευάζεται από το 2002 πρόσοψη της Δόξας προς το Νότο, αλλά και η πρόσοψη της Δύσης ξεχωρίζουν για τα αμφιλεγόμενα, πυκνά σχέδια με σκηνές από την Κόλαση, το Καθαρτήριο τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα και τις Επτά Ουράνιες Αρετές.

Πηγή: elculture.gr