Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόροUSS Boxer κατέρριψε ένα ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα Στενά του Ορμούζ, αφότου το ιρανικό UAV προσέγγισε απειλητικά το αμερικανικό πλοίο πετώντας σε απόσταση μικρότερη από 1.000 γιάρδες από αυτό.

Το USS Boxer «έδρασε αποφασιστικά» και «το drone καταστράφηκε», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από άλλες χώρες να καταδικάσουν το Ιράν και να προστατέψουν τα δικά τους πλοία.

«Οι ΗΠΑ διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπίζεται το προσωπικό, τις υποδομές και τα συμφέροντά της και καλεί όλα τα έθνη να καταδικάσουν τις προσπάθειες του Ιράν να παρεμποδίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και το παγκόσμιο εμπόριο» δήλωσε.

 

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

I want to apprise everyone of an incident in the Strait of Hormuz today, involving , a U.S. Navy amphibious assault ship. The BOXER took defensive action against an Iranian drone….

Ενσωματωμένο βίντεο

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το USS Boxer έλαβε «αμυντική δράση» ενάντια σε ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, μετά αφότου εισήλθε εντός εμβέλειας που το κατέστησε απειλητικό για το αμφίβιο πολεμικό πλοίο.

Σημείωσε ότι τι περιστατικό συνέβη στις 10:00 (τοπική ώρα) καθώς το αεροπλανοφόρο διερχόταν από το Στενό του Χορμούζ.

«Το πλοίο έλαβε αμυντική δράση ενάντια στο UAS για να εγγυηθεί την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματός του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: cnn.gr