Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας, κα. Άννα Βαγενά – Κηλαηδόνη δήλωσε:

«Διαμαρτύρομαι έντονα για την ταξική πολιτική της Ν.Δ. απέναντι στα παιδία των ΕΠΑΛ. Ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Παιδείας, που συνέβαλε στη θέσπιση του ιδιαίτερα σημαντικού νέου αυτού θεσμού, των διετών προγραμμάτων των Πανεπιστημίων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, καταγγέλλω την απόφαση αναστολής των προγραμμάτων αυτών που εξέδωσε η κα. Κεραμέως.»

Με την απόφαση αναστολής των διετών προγραμμάτων των Πανεπιστημίων, που εξέδωσε η υπουργός παιδείας κα. Κεραμέως, καταργείται η έναρξη λειτουργίας της πρώτης φάσης, 67 προγραμμάτων για έντεκα Πανεπιστήμια της χώρας, εκ των οποίων το ένα είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και κατέχει τα 10 νέα (υπό κατάργηση πλέον) τμήματα.

Συγκεκριμένα στο νομό μας θα ενεργοποιούνταν τα τρία ακόλουθα  προγράμματα:

•Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Εστίασης

•Τεχνικός Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιϊας

•Τεχνικός Αγροτικών Καλλιεργειών

Καθώς η έναρξη των προγραμμάτων του νομού μας είχε δρομολογηθεί (μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την Παιδεία που έφερε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και την έκδοση των ΦΕΚ 496/Β΄/19 και ΦΕΚ 2897/Β΄/19 για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) με δημοσιευμένες αποφάσεις ίδρυσης και διασφαλισμένους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, οι μαθητές των ΕΠΑΛ σήμερα βρίσκονται εκτεθειμένοι. Με την απόφαση αναστολής της Ν.Δ. οι μαθητές που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εισαγωγή τους στα τμήματα αυτά, δεν μπορούν πλέον να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους άμεσα δωρεάν και εκτρέπονται στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Καταγγέλλουμε την ταξική πολιτική της Ν.Δ. και καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης, καθώς και τους μαθητές των ΕΠΑΛ, τα Πανεπιστήμια και τις συνδικαλιστικές ενώσεις να πάρουν θέση και να κινητοποιηθούν, ώστε να αποτρέψουν την κατάργηση αυτού του σημαντικού θεσμού, που κατακτήσαμε και εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους.

Καλούμε τη Ν.Δ. και την κα. Κεραμέως να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση αυτή».

Πηγή: larissanet.gr