Φωτογραφίες και βίντεο – Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 17 οχήματα με 48 πυροσβέστες, ανάμεσά τους και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων – Το μέτωπο της φωτιάς κινείται παράλληλα με τα τελευταία σπίτια στην περιοχή – Σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση οι κάτοικοι

Πύρινος εφιάλτης για μία ακόμη φορά στην περιοχή της Νέας Μάκρης, καθώς το βράδυ ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 17 οχήματα με 48 πυροσβέστες, ανάμεσά τους και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα ΟΤΑ.

Δείτε βίντεο:

Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στα τελευταία σπίτια της περιοχής στο Λιβίσι, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κατευθύνεται προς τον οικισμό, αλλά παράλληλα με τα σπίτια.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοο 4-5 μποφόρ, γεγονός που σε συνδυασμό με την απουσία εναέριων μέσων, προσθέτει επίπεδα δυσκολίας στην κατάσβεση της φωτιάς.

Στον οικισμό πάντως, αλλά και σε άλλες κοντινές περιοχές, όπως ο Νέας Βουτζάς, κτυπούν οι καμπάνες της εκκλησίας και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη του μετώπου, ενώ οι κάτοικοι στα  πιο κοντινά σπίτια έχουν ετοιμαστεί, ώστε αν δοθεί εντολή εκκένωσης, να είναι έτοιμοι προς αποχώρηση, ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Η Πυροσβεστική καταβάλλει προσπάθειες να κρατήσει το μέτωπο σε ασφαλή απόσταση από τα σπίτια, ωστόσο για λόγους πρόληψης, ενημέρωσε τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν κριθεί απαραίτητο και πάντα με γνώμονα την ασφάλειά τους, να αποχωρήσουν από τις οικίες τους.

makri1
makri2
makri3
makri4
makri5
makri6

protothema.gr