Στις 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Τέχνη στην αυλή» στις Νέες Καρυές Λάρισας.
Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά, από τον ζωγράφο και σκηνογράφο Ντίνο Γιωτόπουλο στην αυλή της οικίας του, με κεντρικό θέμα «η τέχνη ως αντίδοτο στην βία» και περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τη συμμετοχή δέκα εικαστικών από τη Θεσσαλία και τη Βόρειο Ελλάδα. Συμμετέχουν Ντίνος Γιωτόπουλος, Μαρία Θουκιδίδου, Αλέξανδρος Καγιάς, Θεόδωρος Καγιάς, Δημήτρης Κρίστιτς, Νίκος Μάτας, Αποστόλης Παπαθανασίου, Χρήστος Ρέντας, Γιάννης Τσανίδης και Νικόλαος Χατζηγεωργιάδης.
Σημαντική είναι η παρουσία του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ, όπου στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιάση το θεατρικό αναλόγιο «…όλοι οι φίλοι μου ζωγραφίζουν με μαύρο χρώμα, γιατί τους ρημάξατε το κόκκινο…», βασισμένο σε κείμενα των Σάρα Κέην, Κατερίνας Γώγου, Τσαρλς Μπουκόφσκι και αφορισμούς του Άγγελου Σκούρτη.
Η σκηνοθεσία και η επιλογή κειμένων είναι του Άκυ Μητσούλη, η μουσική επιμέλεια της Πατρούλας Χριστοδούλου και ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χαρούλα Κουτζαηλία, Λία Κουλίζη, Γεωργία Τσανίδου, Σίμος Τσεκούρας, Γιώτα Καλοτραπέζη, Γιώργος Μπόζαρλης, εύη Μπατάλα και Παναγιώτα Χατζητσοπάνη.
Η βραδιά θα κλείσει με μουσική από τον διευθυντή και τους καθηγητές της Μουσικής Σχολής Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ: Γιώργο Κουλιόπουλο στο κόντρα μπάσο, Γιάννη Κατσανούλη και Θωμά Αθανασέλο στις κιθάρες και τον συνεργάτη Δημήτρη Μακρυγιάννη στα κρουστά, σε έργα των Eυανθία Ρεμπούτσικα, Arno Elias, Al De Meola, Paul Desmond.
Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι ο Κώστας Ζουράρις, πολιτειολόγος – συγγραφέας, που θα αναφερθεί στο κεντρικό θέμα «η τέχνη ως αντίδοτο στη βία». Ο Ανδρέας Γιουρμετάκης, δημοσιογράφος, που θα αναφερθεί στην ανάγκη ύπαρξης ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην επαρχία και τη σημασία τους. Η Νικολέτα Τζάνη, διδάκτωρ ιστορικός τέχνης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Επιμελήτρια Εκθέσεων στο Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο Ντε Κίρικο» του Δήμου Βόλου, η οποία θα θέσει στην εισήγησή της βασικά ερωτήματα από τα θέματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο προσδιορίζεται η τέχνη, ευρύτερα ο οπτικός πολιτισμός, αλλά και η αισθητική εμπειρία που αποκομίζουμε από την επαφή μας με το καλλιτεχνικό δημιούργημα σύμφωνα με του όρους της ιστορίας της τέχνης , αλλά και τα αντιληπτά όρια του καθενός μας.
Συντονιστής της βραδιάς θα είναι ο δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαστεργίου.

Πηγή: larissanet.gr