Αγαπημένος του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, ο Στέλιος Χαλκίτης,  με το εξαιρετικό  μυθιστόρημα, «O ΛΟΥΣΗΡΟΣ»  χαρίζει στον αναγνώστη την καλύτερη συντροφιά, απεγκλωβίζοντάς τον από την αμηχανία της καθημερινότητας.

Συγκινητικό, αξέχαστο, γεμάτο πάθος, νοσταλγία, μελαγχολία -με μια πλοκή που συναρπάζει- μας ταξιδεύει, μας βάζει σε σκέψεις, αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει φόβους.

Εξι χρόνια από την πρώτη του έκδοση παραμένει σταθερό στις προτιμήσεις του κοινού, με διθυραμβικές κριτικές και αφιερώματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αξία του.

Επικεντρώνεται στον «έρωτα-αγάπη» και στο σεβασμό προς τη «γυναίκα-μητέρα».

Ο Στέφανος και η Ραλλού  -οι κύριοι ήρωές του- ζουν έναν μοναδικό έρωτα με απρόσμενη κατάληξη.

Μπορεί να διαβαστεί ξανά και ξανά.

Σε κάθε ανάγνωση ανακαλύπτεις κάτι περισσότερο, κάτι ακόμα, ό,τι παρέλειψες.  Κι αρχίζει πάλι ένα ξεφύλλισμα, ένα τρίξιμο των σελίδων, μια  πνευματική ερωτική συνεύρεση με ανθούς γραφής, καθώς έχεις  ξεπεράσει το θέμα του περιεχομένου και προσέχεις  τον στοχασμό του συγγραφέα!

 

«Οι κοινωνίες  χρειάζονται επαναπροδιορισμό των εννοιών και διαχωρισμό από το κακό.

Δεν μπορείς να είσαι ανδρείος και να σκοτώνεις, αντρειοσύνη είναι να σηκωθείς όρθιος στο ψέμα και να το καταγγείλεις, να βροντοφωνάξεις.

Ανδρείος είσαι όταν αναγνωρίζεις το μεγαλείο του άλλου, της γυναίκας την αξία. Δεν είναι όμορφοι οι άνθρωποι που παίρνουν το σχήμα που θέλουν οι άλλοι.

Να μην ξεχάσω να σε ευχαριστήσω, γιατί η παρουσία σου με βοήθησε να επαναπροδιοριστώ, να δω την αφεντιά μου σε άλλη θέση.

Δεν πρόλαβα να λειτουργήσω στις νέες θέσεις, δεν έχει τόση σημασία αυτό, τόσο όσο που κατάλαβα πως αυτό-καθορίζεσαι μέσω του άλλου• μη σου ξεφύγει, δεν καθορίζεσαι από τον άλλον, αυτό-καθορίζεσαι.»

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένα συνέδριο στο Λονδίνο ήταν η αφορμή να συναντηθούν ο Αντώνης Ποταμίτης, Ελληνας νησιώτης, και η Σάρα-Λίλυ Λέστερ• η έλξη της νιότης έγινε πάθος και δεν ξεθύμανε μέχρι που αγκαλιάστηκαν στο νησί και ο μικρός Στέφανος αντίκρισε τη στοργή των γονιών και των παππούδων του.

Ομως, τίποτα δεν κυλά ομαλά, η μαγεία θόλωσε, ώσπου ο έφηβος Στέφανος τυλίχτηκε στο κλάμα• ο γλυκός του πατερούλης δεν άντεξε…

Ο δικηγόρος, πλέον, Στέφανος αποφασίζει, μέσα από μυστική βιωματική εμπειρία με ακραίες ψυχογενείς καταστάσεις, να αντιπαλέψει κοινωνικές συμβάσεις, να ανατρέψει παραδοχές, να στοχαστεί και να προσπαθήσει να διεισδύσει στο αίνιγμα της ύπαρξης με οδηγό τον γιατρο-Νικόλα έχοντας στο πλευρό του τη Ραλλού, φιλόλογο σε Λύκειο του νησιού• εμβαθύνει σε συναισθήματα, αναλύει, προβληματίζεται, αμφισβητεί… βυθίζοντάς μας σε ένα ατμοσφαιρικό σύμπαν συναισθημάτων, αισθησιασμού και λανθάνουσας ιερότητας και περιγράφοντας έναν κόσμο που στην υπερβολή του παριστά τον ψυχισμό μιας κοινωνίας, ίσως και της δικής μας.

ΣΕΛΙΔΕΣ 366. Εκδόσεις Ζήτη 2013

Κάντε την παραγγελία σας εδώ και αποκτήστε το βιβλίο 

Ο Στέλιος Χαλκίτης γεννήθηκε στην Κάλυμνο όπου ζει, εργάζεται και συγγράφει. Σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις στις υπαρξιακές του ανησυχίες, ταξίδεψε σε Ινδίες, Θιβέτ, Ιμαλάια, Αγ. Όρος κ.λπ. Κυκλοφορούν τα βιβλία του «Μάργκινους Μόριους», «Ο Λούσηρος», «Ante Tractatum Φιλοσοφικές Σημειώσεις», που διδάσκεται στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και «De Profundis, Αναμάρτητοι Έρωτες», με το πρώτο από αυτά να έχει κάνει ήδη δεύτερη έκδοση στην Ελλάδα και αγγλική έκδοση, «Marginus Morius», στη Μεγάλη Βρετανία.