Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα, δυστυχώς όμως έπεσε σε πολύ λάθος ηγέτες αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Σήμερα θα μιλήσουμε για τον καφέ και κυρίως για το φαινόμενο του.
Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί μια αύξηση στην αγορά του.
Ο καφές θεωρείται πλέον από τα απαραίτητα ροφήματα του Νεοέλληνα.

Νέοι και μεγαλύτεροι δείχνουν μια λατρεία προς το πρόσωπό του καφέ

Πλέον ο καφές θεωρείται απαραίτητος!

Όλο και πιο συχνά ανοίγουν μαγαζιά με καφέ
Ο νεοέλληνας θεωρεί ότι ο καφές είναι κάτι πολύ σημαντικό και πλέον έχει αντικατασταθεί από τον παραδοσιακό καφέ

Όλοι προτιμουν το καπουτσίνο, φρέντο, εσπρέσο και άλλα πολλές παρόμοιες ποικιλίες.

Από κάτω θα δείτε και τα ποσοστά στην Ελλάδα

Πηγή:kathimerini.gr

Ο καφές σε αριθμούς

Οι Έλληνες πάντα αγαπούσαν τον καφέ. Από τον ελληνικό, που ταυτίστηκε με την παράδοση και την κουλτούρα τους, τον φραπέ που έγινε αγαπημένη συνήθεια στη σύγχρονη ιστορία τους μέχρι τον εσπρέσο και τον καπουτσίνο που τα τελευταία χρόνια κέρδισαν φανατικούς οπαδούς.

Για του λόγου το αληθές, η Ελλάδα είναι από τις χώρες με την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση καφέ στον κόσμο. Συγκεκριμένα καταναλώνονται 5 δισ. κούπες συνολικά, που αντιστοιχούν σε 510 κούπες καφέ ανά άτομο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, κάθε χρόνο στη χώρα μας καταναλώνονται 40.000 τόνοι. Το 60% αφορά σε κατανάλωση που γίνεται εντός σπιτιού και το 40% εκτός σπιτιού (καφετέριες κ.λπ.). Η αξία της κατανάλωσης εντός σπιτιού ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ ενώ στην αγορά εκτός σπιτιού στα 3 δισ. ευρώ.

Πρώτη επιλογή των Ελλήνων παραμένει ο ελληνικός καφές σε ποσοστό 32%, ο στιγμιαίος με 30% ενώ ακολουθούν ο εσπρέσο και ο φίλτρου με 28% και 10% αντίστοιχα.

Δύο καφέδες την ημέρα είναι ο … εθνικός μέσος όρος σύμφωνα με έρευνα της Alco για το περιοδικό Snack and Coffee, ενώ οι άνδρες, οι μεγαλύτερες ηλικίες (35-55) και οι κάτοικοι της επαρχίας είναι οι ομάδες που σε ποσοστό 8% πίνουν τουλάχιστον τέσσερις καφέδες την ημέρα.

Η εβδομαδιαία δαπάνη για καφέ μπορεί να φτάσει και τα 21 ευρώ. Κατά μέσο όρο ωστόσο οι Έλληνες ξοδεύουν από 5 έως 10 ευρώ την εβδομάδα

Από κάτω θα δείτε ένα βίντεο σχετικά με την ιστορία του καφέ