Τα Γενικά Αρχεία Λάρισας καλούν για 2η χρονιά τους μαθητές του νομού να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό διαγωνισμό. Με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα τοπικής ιστορίας  και τη γνωριμία με την υπηρεσία, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται, επίσης, τα εξής:

«Για τον φετινό διαγωνισμό επιλέξαμε 18 τεκμήρια που αναρτήθηκαν στη σελίδα μας στο facebook (Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Λάρισας). Είναι αντιπροσωπευτικά του υλικού που φυλάσσεται στα ΓΑΚ Λάρισας, και καλύπτουν χρονικά πάνω από 100 έτη. Το Αρχειοφυλακείο Αγιάς εκπροσωπείται από μία έκδοση του 1621.

Η πρόσκληση του διαγωνισμού με τις οδηγίες συμμετοχής έχει αποσταλεί στα σχολεία. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να την αναζητήσουν στο διαδίκτυο στη σελίδα των ΓΑΚ (www.gak.gr) και στη σελίδα των ΓΑΚ Λάρισας στο facebook (Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Λάρισας). Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν στο mail@gak.lar.sch ή στο 2410 281425 για διευκρινίσεις».

Πηγή: larissanet.gr