Η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, αποδεχόμενη την πρόταση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Θεσσαλικού θεάτρου κ. Κυριακής Σπανού, διοργανώνει ένα Masterclass με θέμα: «Πώς οργανώνεται μια θεατρική παράσταση για παιδιά»,  το Σάββατο 23 Νοεμβρίου από τις 9 ως τις 12 το πρωί στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο Γ. Κατσίγρα Λάρισας.

Το Masterclass γίνεται με αφορμή την παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου Οδύσσεια σε μεταγραφή του Ανδρέα Φλουράκη και έχει σαν σκοπό να ενδυναμώσει τη συνέργεια των δύο φορέων της πόλης  καθώς και  να συντελέσει στο να εμπεδωθεί ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του θεάτρου. Από την άλλη το σεμινάριο στοχεύει να βοηθήσει τους/τις εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν, στο πώς να προετοιμάσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες τους να παρακολουθήσουν μια παράσταση, αλλά και στο πώς να οργανώσουν καλύτερα  τις δικές τους σχολικές παραστάσεις.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Masterclass 

Εισαγωγή: Καλτσάς Νικόλαος Πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, Περιφερειακός Δ/ντης Π.& Δ. Εκπ/σης Θεσσαλίας κ. Δοδοντσάκης Γεώργιος, Αν. Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Παπαδοπούλου Σοφία, Συντονίστρια Αειφορίας Θεσσαλίας κ. Ξυνοπούλου Ελένη

 Εισήγηση της  Καλλιτεχνικής Διευθύντριας  Θεσσαλικού Θεάτρου Κυριακής Σπανού, με τίτλο: «Ο σχεδιασμός της Παιδικής Σκηνής από το Θεσσαλικό Θέατρο»

Εισήγηση της Υπεύθυνης  Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Κων/νας Χατζημίχου-Καλούση με τίτλο: «Το σχολείο πάει… θέατρο ή το θέατρο πάει… σχολείο»

ΕισήγησηΚαλή πρακτική της Δ/ντριας Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Παπαδοπούλου Σοφίας, με τίτλο: «Αναπτύσσοντας τη Συναισθηματική Νοημοσύνη των μαθητών μέσα από το στήσιμο της παράστασης «Γιατί οι σκύλοι κυνηγούν τις γάτες και οι γάτες τα ποντίκια, της Φ. Παπαλουκά» από τα ίδια τα παιδιά».

Πρακτικό σεμινάριο του  σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου με τους ηθοποιούς της παράστασης: Βάνα Σλειμαν, Ανδρομάχη Μακρίδου, Ηλέκτρα Μαγγίνα, Δημήτρη Τσικούρα, Παναγιώτη Τόλια, Σπύρο Πετούση, Θανάση Ζέρβα,  για τον τρόπο που εργάστηκαν στην προετοιμασία της παράστασης.

Βιωματικό Σεμινάριο του σκηνοθέτη, με τους ηθοποιούς και με συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Πηγή: larissanet.gr