Το Μουσικό Σχολείο Δράμας συμμετέχει στο  6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 28 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2019 στη Βενετία της Ιταλίας, με θέμα: «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία:  ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο Πολιτισμένο κόσμο».

Το Συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO μαζί με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας και την ASSOCIATION EUROPEENNE DES ENSEIGNANTS (AEDE).

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου 19 μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας, Γυμνασίου και Λυκείου, θα παρουσιάσουν το μουσικοθεατρικό δρώμενο, με τίτλο:  «Οι τύποι της Commedia dell’arte. Ένα ταξίδι στο χρόνο». Υπεύθυνες του δρώμενου και συνοδοί τής αποστολής η καθηγήτρια Μουσικής, Αγγελική Βλάχου, η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής, Ιωάννα Τσακιρίδου, και η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Δράμας, Μεταξένη Συμεωνίδου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της αποστολής είναι οι εξής:

Δέσποινα Τσελεγγίδου της Γ΄ γυμνασίου, Βασιλική Αλτηπαρμάκη, Θεόδωρος Βαλασιάδης, Ευθυμία Ελευθεριάδου, Αθανασία Ξάνθη και Δέσποινα Σαχπαζίδου της Α΄ λυκείου, Ελένη Λαζαρίδου, Ζωή Μπογιόγλου, Ελένη Μπύρου, Δέσποινα Νικολαΐδου, Παρθένα Νικολαΐδου, Στυλιανή Παντούδη, Γεωργία Πετρίδου, Χριστίνα Πετρίδου, Ελένη Σιδηροπούλου και Γλυκερία Τουτούνη της Β΄ λυκείου, Εφραιμία Κοκτσίδη, Φίλιππος Κωνσταντινίδης και Αθανάσιος Λαζαρίδης της Γ΄ Λυκείου.

Η αποστολή θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί εκτός από την πόλη της Βενετίας, τη Βερόνα και την Αγκόνα της Ιταλίας, καθώς και το κρατίδιο του Σαν Μαρίνο.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων τού Μουσικού Σχολείου Δράμας ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία  Reycap και την κα  Ελένη Ανανιάδου: Elasis Ananiadou, για την οικονομική ενίσχυση που μας παρείχαν για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Ιταλία,