Κι αυτό διότι με λίγα μόνο καλλυντικά θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φρέσκο και όμορφο αποτέλεσμα που θα μας κάνει να λάμψουμε, κρύβοντας παράλληλα τυχόν ατέλειες. Ένα τέτοιο καθημερινό μακιγιάζ είναι και το πρωινό.

Κι επειδή τις περισσότερες μέρες μας διακατέχει μια βιασύνη για να ετοιμαστούμε για την δουλειά ή άλλες υποχρεώσεις, η ιδανική επιλογή είναι το εύκολο, γρήγορο και απαλό πρωινό μακιγιάζ. Δηλαδή ένα βάψιμο που θα μας κάνει να δείχνουμε ξεκούραστες και κούκλες, χωρίς να χρειαζόμαστε άπειρο χρόνο για να το πετύχουμε. Πρόκειται για το ελαφρύ μακιγιάζ που θα τονίσει με διακριτικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και θα αναδείξει την φυσική μας ομορφιά.

Tips και βήματα για γρήγορο και όμορφο πρωινό μακιγιάζ

  1. Πλένουμε καλά το πρόσωπο μας.
  2. Για να ξυπνήσουμε και να αποκτήσουμε πιο φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα, παίρνουμε ένα παγάκι και το τρίβουμε ελαφρώς σε όλο το πρόσωπο. Πρόκειται για ένα τρικ που μειώνει σε μέγεθος τους πόρους του προσώπου και δημιουργεί μια όμορφη βάση με λεία επιδερμίδα για το πρωινό μακιγιάζ.
  3. Απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα και την κρέμα ματιών.
  4. Προχωράμε στην αντιηλιακή προστασία με χρώμα είτε χρησιμοποιούμε μια BB ή CC cream, αντί για τη makeup, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πιο φυσικό μακιγιάζ.
  5. Μπορούμε να παραλείψουμε το concealer, εκτός αν είναι απαραίτητο.
  6. Εφαρμόζουμε λίγη πούδρα για να σταθεροποιήσουμε τη βάση του μακιγιάζ μας.
  7. Γεμίζουμε τα φρύδια με φυσικό τρόπο ή δοκιμάζουμε μια πιο μόνιμη λύση όπως το τατουάζ φρυδιών.
  8. Απλώνουμε μια απαλή γήινη απόχρωση σκιάς στο βλέφαρο και βάζουμε μπεζ μολύβι εσωτερικά στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων.
  9. Προαιρετικά κάνουμε μια γραμμή με μαύρο μολύβι για να δώσουμε ένταση στο βλέμμα.
  10. Εφαρμόζουμε τη μάσκαρα για να τονίσουμε τις βλεφαρίδες μας.
  11. Χρησιμοποιούμε ένα ρουζ σε ροζ ή ροδακινί απόχρωση για να δώσουμε μια φρέσκια όψη στο πρωινό μακιγιάζ μας.
  12. Και ολοκληρώνουμε με ένα απαλό nude ή ροζ μολύβι χειλιών και το αντίστοιχο κραγιόν. ( Η εκπαιδευτικός Αθανασία Κιφοκέρη)

ΠΗΓΗ:https://www.eirinika.gr/