Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο Γρεβενών η ημερίδα «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ – ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» που διοργάνωσε ο Δήμος Γρεβενών παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κας Σδούκου Αλεξάνδρας, του μέλους του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου κ. Χρίστου Βλαχοκώστα καθώς και αξιόλογων ομιλητών εκ μέρους του τεχνικού κόσμου, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και στελεχών του Δήμου.

Κατά τις εργασίες της ημερίδας αναλύθηκε διεξοδικά ο συνολικός σχεδιασμός του Δήμου Γρεβενών πάνω στο ζήτημα της ενεργειακής θωράκισης των κτιριακών δομών του που περιλαμβάνει υλοποιημένα και εγκεκριμένα έργα άνω των 8 εκατ. € μέσα από τα οποία επιτυγχάνεται η μέγιστη εξοικονόμηση πόρων για τους δημότες, μειώνεται δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τη λειτουργία τους, δημιουργούνται θέσεις εργασίας κατά το στάδιο της κατασκευής τους, ενώ επιβεβαιώθηκε η επιλογή της αβαθούς γεωθερμίας ως μιας ιδιαίτερα αποδοτικής λύσης χρήσης Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας στην ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων.

Κοινή διαπίστωση ομιλητών και παρισταμένων ήταν ότι ο Δήμος Γρεβενών εκτελεί ένα εντυπωσιακό ενεργειακό πρόγραμμα που τον καθιστά πρωτοπόρο στον τομέα της γεωθερμίας όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελώντας το παράδειγμα του ως μια «καλή πρακτική» στην ανάπτυξη βιώσιμων πόλεων φιλικών προς το περιβάλλον με πολλαπλά οφέλη προς τους πολίτες τους.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Καλλιόπη Κυριακίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτριος Κορδίλας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γρηγόριος Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ματθαίος Αδάμος, Αχιλλέας Πασχαγιαννίδης, Χρήστος Πέτρου, Νικόλαος Τσικούρας, Ζήσης Κιάκας, Δημήτριος Μπόλης, Αλέξανδρος Κατσάλης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΓ κ. Γεώργιος Γκοτσαμπασόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΚΑΑ Γρεβενών κ. Κωνσταντίνος Σιούλας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παλάσκας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Φωλίνας, ο πρώην βουλευτής κ. Κυριάκος Ταταρίδης, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γρεβενών κ. Αναστάσιος Καρέτσος, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και της Π.Ε. Γρεβενών, ενώ τις εργασίες συντόνιζαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Τριγώνης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Βάιος.

Υλικό και παρουσιάσεις της ημερίδας μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του δήμου https://www.dimosgrevenon.gr

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών