Νέα εκθέματα  έφθασαν  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών -του οποίου σκοπός και αποστολή είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων, καθώς και η τεκμηρίωση και μελέτη της πολεμικής ιστορίας της Ελλάδος.

Πρόκειται για τον σπάνιο πίνακα τού διεθνούς φήμης και φιλέλληνα ζωγράφου Nicholas Egon «Ο λιμός στην Αθήνα», ο οποίος αποδίδει, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, τα αποτελέσματα του λιμού στην Αθήνα κατά την περίοδο της κατοχής, τα όρια της ανθρώπινης εξαθλίωσης, το ένστικτο της επιβίωσης, αλλά και το σκληρό πρόσωπο τού πολέμου, όπως είπε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου  αντιναύαρχος ε.α., Αθανάσιος Παναγόπουλος.

Περαιτέρω, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου εκτίθεται πλέον ένα αεροσκάφος F-86D. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα αεροπλάνα αναχαίτισης «παντός καιρού» της Πολεμικής Αεροπορίας. Παρελήφθησαν το 1961 και εφοδίασαν τις 337 και 343 μοίρες. Έως το 1964, ήταν βαμμένα ασημί. Αποσύρθηκαν από την ενεργό υπηρεσία το 1967 αλλά διατηρήθηκαν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έως το 1969.

Ο κ. Παναγόπουλος ευχαρίστησε την Πολεμική Αεροπορία και ιδιαίτερα στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ & ΓΕΑ πού ανέλαβαν το δύσκολο και δαπανηρό έργο της συντηρήσεως και βαφής των πέντε αεροσκαφών τού Πολεμικού Μουσείου καθώς επίσης και τούς δύο ακάματους συντηρητές/χρώστες της ΠΑ Γεώργιο Σαρίμπελα και αρχισμηνία (ΕΤΑΠ) Βασίλειο Μπαλή. Σε προσεχή εκδήλωση, το Πολεμικό Μουσείο θα τιμήσει άπαντες τούς συντελεστές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: naftemporiki.gr