Βιβλία στο σπίτι από τις Εκδόσεις Ωκεανός

ΤΡΙΑ ΘΥΜΩΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Ιζαμπέλ Πανταζόπουλος

 

Ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα που μοιάζει με βαλίτσα γεμάτη με κρυμμένα μυστικά: παλιές φωτογραφίες, επιστολές, κάρτες, και τρεις νέες γυναίκες που ασφυκτιούν σε μια κοινωνία που βράζει ως τις παραμονές του Μάη του ’68 που όλα θ’ αλλάξουν…

  1. Ένας άνεμος επανάστασης αρχίζει να σηκώνεται σε όλον τον κόσμο…
    Στο Παρίσι, η Σουζάν, μια νέα κοπέλα με επαναστατικό πνεύμα ασφυκτιά σε μια συντηρητική αστική οικογένεια που προσδοκά να την δει να κάνει έναν καλό γάμο.
    Στο Δυτικό Βερολίνο, η ντροπαλή Μάγδα ελπίζει να βρει την οικογένειά της που ζει στην άλλη πλευρά του τείχους, στην Ανατολική Γερμανία.
    Την ίδια στιγμή, σε μια Ελλάδα που συντρίβεται από τη δικτατορία, η ορμητική Κλεομένα προσπαθεί να ζήσει δουλεύοντας
    ως υπάλληλος ενώ ονειρεύεται να σπουδάσει.
    Σ’ αυτήν την ραγισμένη και τραυματισμένη Ευρώπη, έχουν όλες ένα κοινό όνειρο: να βρουν τον δρόμο τους στη ζωή, να ανακαλύψουν την αγάπη και πάνω απ’ όλα να γίνουν γυναίκες ανεξάρτητες και ελεύθερες από κάθε καταπίεση.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ για κατεβάσετε τα σχετικά αρχεία

Λεπτομέρειες

Σειρά: Ξένη λογοτεχνία

Σελ: 320  | Τιμή:   13,8

1η κυκλοφορία:  Μάρτιος 2020

ISBN: 978-960-643-037-4 | Κωδικός είδους: ΩΚ 309

Βιογραφικό συγγραφέα:

 

Η Ιζαμπέλ Πανταζόπουλος γεννήθηκε το 1968 από πατέρα Έλληνα και μητέρα Γερμανίδα. Έγινε καθηγήτρια φιλολογίας από αγάπη για την ανάγνωση και τα βιβλία και εργάστηκε σε δύσκολους τομείς της παιδείας, διδάσκντας εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και παιδιά με πνευματική υστέρηση. Υπήρξε μέλος του ESPE (Ecole Superieure du Professorat et de l’Education). Τον ελεύθερο χρόνο της τον έχει αφιερώσει στην συγγραφή και στην εμψύχωση. Έχει τρία παιδιά και ζει στο Παρίσι. Μπορείτε να την συναντήσετε στον ιστότοπο www.isabellepandazopoulos.

 

ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ

ΚΛΟΪ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ

Μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες

Best seller στην λίστα των New York Times

 

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΑΣ,

 

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ;

 

 

 

Μια μαγευτική ιστορία για την οικογενειακή αγάπη
και την ισχυρή επίδραση των οικογενειακών δεσμών στον ανθρώπινο ψυχισμό.

Ένα συνταρακτικό μυθιστόρημα εξαιρετικής φιλοδοξίας και βάθους.

Στο Λόουερ Ιστ Σάιντ της Νέας Υόρκης κυκλοφορούν φήμες για την άφιξη μιας μυστηριώδους γυναίκας, ενός περιπλανώμενου μέντιουμ που ισχυρίζεται ότι μπορεί να πει σε οποιονδήποτε την ημέρα που θα πεθάνει. Τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Γκολντ, πηγαίνουν κρυφά για να μάθουν τη μοίρα τους.
Οι προφητείες του ισχυρού μέντιουμ θα επηρεάσουν τις δεκαετίες της ενήλικης ζωής τους. Ο μικρός Σάιμον πηγαίνει στη Δυτική Ακτή για να αναζητήσει τον έρωτα στο Σαν Φρανσίσκο της δεκαετίας του ’80. Η ονειροπόλα Κλάρα γίνεται ταχυδακτυλουργός στο Λας Βέγκας προσπαθώντας να αναμίξει την πραγματικότητα και τη φαντασία. Ο μεγαλύτερος γυιός, ο Ντάνιελ, πασχίζει να διατηρήσει την θέση του ως στρατιωτικός γιατρός μετά την αποφράδα 11η Σεπτεμβρίου. Και η βιβλιοφάγος Βάργια καταπιάνεται με έρευνες για τη μακροβιότητα, δοκιμάζοντας τα όρια μεταξύ επιστήμης και αθανασίας…
Με τις επιλογές τους τραβούν μια γραμμή ανάμεσα στο πεπρωμένο, στην πραγματικότητα και στις αυταπάτες τους, σε αυτόν τον κόσμο, αλλά και στον επόμενο.

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για κατεβάσετε τα σχετικά αρχεία

Λεπτομέρειες

Σειρά: Ξένη λογοτεχνία

Σελ: 554  | Τιμή:   15,90

1η κυκλοφορία:  Μάρτιος 2020

ISBN: 978-960-643-021-3

Κωδικός είδους: ΩΚ297

Βιογραφικό συγγραφέα:

Η ΚΛΟΪ ΜΠΕΝΤΖΜΙΝ έχει συγγράψει επίσης το μυθιστόρημα Anatomy of Dreams που κατέκτησε βραβείο μυθοπλασίας Έντνα Φέρμπερ και ήταν υποψήφιο για το πρώτο βραβείο μυθιστορήματος του Center for Fiction. Η Μπέντζαμιν κατάγεται από το Σαν Φρανσίσκο και έχει αποφοιτήσει από το Κολέγιο Βασάρ και το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, όπου πήρε μεταπτυχιακό στη Μυθιστοριογραφία. Ζει με τον σύζυγό της στο Μάντισον του Ουισκόνσιν.

 

Από την συγγραφέα της σειράς AΓΡΙΕΣ ΜEΛΙΣΣΕΣ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ

ΜΕΛΙΝΑ ΤΣΑΜΠΑΝΗ

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα εποχής με πλούσια πλοκή και δράση που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως την τελευταία σελίδα.

 

 

Η Φρόσω ένιωσε την καρδιά της να χτυπάει ακανόνιστα. Κάτι μέσα της, της έλεγε να μη δεχτεί εκείνο το δώρο… Όμως την ίδια εκείνη στιγμή ο Μιλτιάδης πέρασε βιαστικά στο χέρι της το πολύτιμο κόσμημα. Εκείνη το κοίταξε για μια στιγμή σαν μαγεμένη και ύστερα ψιθύρισε: «Όχι… Καλύτερα να το φυλάξεις… να το δώσεις στη γυναίκα που θα αγαπήσεις».

Πριν αποσώσει τα λόγια της, τα χέρια του Μιλτιάδη την τράβηξαν με δύναμη στην αγκαλιά του και το απελπισμένο φιλί του της έκοψε την ανάσα…
Έτος 1798. Στην τουρκοκρατούμενη Τήνο γεννιέται ο δευτερότοκος γυιός του  Γιώργη Σκαρλάτου, ο Μιλτιάδης. Πλάσμα σημαδεμένο από τις μοίρες για μεγάλα κατορθώματα, σε νεαρή ηλικία θα ριχτεί με ορμή στον Ιερό Αγώνα του λαού του για την πολυπόθητη Ελευθερία. Δυο είναι οι μεγάλες επιθυμίες της καρδιάς του: να δει την πατρίδα του απελευθερωμένη από τον αβάσταχτο τουρκικό ζυγό, και να μπορέσει επιτέλους να σβήσει από την καρδιά του εκείνον τον βασανιστικό, τον ασίγαστο έρωτά του για την όμορφη γυναίκα του αδερφού του. Ωστόσο…
Ένα λάφυρο που θα πέσει στα χέρια του Μιλτιάδη θα ανατρέψει αναπάντεχα τη ζωή του. Είναι ένα δαχτυλίδι δεμένο με την κατάρα της γυναίκας που το φορούσε… Κι η κατάρα αυτή θα στοιχειώσει τη ζωή του, και θα αλλάξει την πορεία, όχι μόνο της οικογένειάς του, αλλά και των γενεών που θ᾽ ακολουθήσουν…

ΚΛΙΚ εδώ για κατεβάσετε τα σχετικά αρχεία

Λεπτομέρειες

Σειρά: Ελληνική πεζογραφία

Σελ: 640  | Τιμή:   16

1η κυκλοφορία: Δεκέμβριος 2019

ISBN: 978-960-643-031-2

Κωδικός είδους: ΩΚ 302

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Μελίνα Τσαμπάνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976.  Σπούδασε Νομική στο ΑΠΘ και Filmmaking Studies στο UWCN.

Έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο Πρώτος Αμέθυστος είναι η πρώτη της συγγραφική απόπειρα, ενώ αυτό το διάστημα υπογράφει το σενάριο

της επιτυχημένης σειράς του Αντέννα, Άγριες Μέλισσες.

Για τους μικρούς μας φίλους. Μένουμε σπίτι και περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας!

  

                      

ΚΛΙΚ εδώ για κατεβάσετε τα σχετικά αρχεία

Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε όλοι μαζί!

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ του Χρήστου Νέζου

Στον πηγαιμό για τη Νάξο…Ελάτε μαζί μου για ένα ονειρεμένο ταξίδι σε  μεθυστικά αρώματα, εκρηκτικά χρώματα, μαγικές μυρωδιές, και παραδοσιακές πανάρχαιες γεύσεις της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Ελάτε σε έναν καταγάλανο παραδεισένιο τόπο, ευλογημένο με  κάλλος και αρχαία σοφία. Το ταξίδι είναι αυτό που μετράει! Ένα ταξίδι στον χώρο, στον χρόνο και στις χαρές του ουρανίσκου! Καλοτάξιδες θάλασσες και ούριοι άνεμοι λοιπόν!

 

ΚΛΙΚ εδώ για κατεβάσετε τα σχετικά αρxείο

 

 

 

Εκδόσεις Ωκεανός
Σόλωνος 136, Αθήνα, 10677
Τηλ. 210 3829339
www.oceanosbooks.gr