Πρόωρο τέλος έβαλε στη σεζόν η μεξικανική λίγκα που αποφάσισε το φινάλε δίχως την ανάδειξη πρωταθλητή! Οι Μεξικανοί πήραν την απόφαση για… παύλα στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα μετά από τα δώδεκα κρούσματα κορονοϊού που υπήρξαν σε διάστημα 48 ωρών στη Σάντος Λαγκούνα. Η Liga MX συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση που έχει και μια ιστορικότητα καθώς για πρώτη φορά μετά από 90 χρόνια δεν αναδεικνύεται πρωταθλητής στο Μεξικό. Η προηγούμενη παύλα είχε μπει το μακρινό 1930-31, οπότε το πρωτάθλημα διεκόπη οριστικά λόγω διένεξης δύο συλλόγων.

Το πρωτάθλημα στο Μεξικό βρισκόταν μόλις στη δέκατη αγωνιστική και επρόκειτο να ολοκληρωθεί, υπό φυσιολογικές συνθήκες, τον Αύγουστο. Πλέον οι ομάδες θα αρχίσουν τον σχεδιασμό τους για την Απερτούρα εφόσον, βεβαίως, το επιτρέψει ο κορονοϊός. Πριν από τη διακοπή η Κρουζ Αζούλ είχε προβάδισμα ενός βαθμού από τη δεύτερη Λεόν.

Το Μεξικό ήρθε να προστεθεί σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία και Σκωτία που ήδη έχουν αποφασίσει το οριστικό φινάλε της σεζόν. Ωστόσο, η περίπτωσή του μοιάζει περισσότερο με αυτή της Ολλανδίας, όπου αποφασίστηκε να μην υπάρξει πρωταθλητής. Αντιθέτως, σε Βέλγιο, Σκωτία και Γαλλία, οι Κλαμπ Μπριζ, Σέλτικ και Παρί, αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες…

Πηγή: ethnos.gr