Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών επανήλθε στις προπονήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα και μετά από περίπου δύο μήνες απραξίας, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας της covid-19. Οι 14 «εκλεκτοί» του Θοδωρή Βλάχου προπονούνται από τις 14 Μαϊου στο Δημοτικό κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος», στα Βοτσαλάκια, με απώτερο στόχο το προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, που μετατέθηκε για τον Φεβρουάριο του 2021, και φυσικά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Οι προπονήσεις γίνονται με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί από την αρμόδια επιτροπή, χωρίς πάσα της μπάλας, αλλά οι διεθνείς μας είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επάνοδο, καθώς αυτό που μετράει στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι η ψυχολογική ανάταση. Αυτό υποστηρίζει στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο αρχηγός της εθνικής, Γιάννης Φουντούλης.

«Όλα βαίνουν καλώς και σύμφωνα με το πλάνο που έχει εκπονηθεί. Η προπόνηση γίνεται καθημερινά, μια φορά την ημέρα, πρωινές ώρες συνήθως. Όλα τα παιδιά είναι ευχαριστημένα με την εξέλιξη, γιατί ανεβήκαμε ψυχολογικά και ανεβαίνουμε όλο και περισσότερο. Θεωρώ πως αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο ξεκίνημα. Είμαστε στο στοιχείο μας, το νερό, επανερχόμαστε στην καλή μας φυσική κατάσταση και όταν θα μπορούμε να προπονούμαστε και με μεταβίβαση μπάλας τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Ελπίζω πως σύντομα θα επανέλθουν όλα στην κανονικότητα και το 2021 θα είναι μια χρονιά ορόσημο όπου η Εθνική θα πετύχει όσα της έλειψαν το 2020,» τόνισε ο άσος της Φερεντσβάρος.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ert.gr