Με δεκάδες μυθιστορήματα και εκατοντάδες διηγήματα και δοκίμια στο ενεργητικό του, με αμέτρητες μεταφορές των έργων του στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 350.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και με πάντα αιχμηρή κριτική τοποθέτηση σε θέματα κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας, ο Stephen King υπήρξε για δεκαετίες και παραμένει μια από τις επιδραστικότερες προσωπικότητες στη διαμόρφωση της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

Σε νέα μετάφραση από την Έφη Τσιρώνη, Η Λάμψη είναι ένα από τα βιβλία που καθιέρωσαν τον King, ενώ η μεταφορά του έργου στον κινηματογράφο από τον Stanley Kubrick με πρωταγωνιστή τον Jack Nicholson θεωρείται η δεύτερη δημοφιλέστερη ταινία τρόμου όλων των εποχών, μετά το «Ψυχώ» του Alfred Hitchcock. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη το 1997, ενώ αναμένεται να προβληθεί μια σειρά prequel του βιβλίου, με ιστορίες τρόμου από το θρυλικό ξενοδοχείο στο HBO μέσα στο 2020.

Το πιο πολυσυζητημένο βιβλίο του το τελευταίο διάστημα, Το Κοράκι, επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή την πανδημία του Covid-19, αφού η αναφορά του σε έναν φονικό ιό που εξαπλώνεται σε όλον τον πλανήτη θεωρήθηκε από πολλούς δυσοίωνα προφητική. Πρόκειται για μια έκδοση 1.140 σελίδων, μετά την προσθήκη κομμένου περιεχομένου από την αρχική έκδοση, σε νέα μετάφραση από τον Αντώνη Καλοκύρη.

Αυτό όμως δεν θα ήταν ένα καυτό ενημερωτικό δελτίο για τους λάτρεις του Βασιλιά, εάν δεν περιείχε και μια αποκλειστική είδηση για τους οπαδούς του:

Το καινούριο βιβλίο του, Μόνο Αν Μυρίζει Αίμα (If it bleeds), που με την πρόσφατη έκδοσή του έγινε αμέσως New York Times best seller σε Αμερική και Αγγλία, έρχεται στα ελληνικά βιβλιοπωλεία τον Δεκέμβριο του 2020, σε μετάφραση Έφης Τσιρώνη. Πρόκειται για μια συλλογή από τέσσερις ανέκδοτες νουβέλες του συγγραφέα, μια από τις οποίες αποτελεί τη συνέχεια του The Outsider – Ο ξένος.

Τον Οκτώβριο του 2020 επίσης θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο Η Γκουέντι και το μαγικό φτερό, το οποίο αποτελεί συνέχεια της νουβέλας Η Γκουέντι και το κουτί του Richard Chizmar σε μετάφραση Γωγούς Αρβανίτη με πρόλογο του Stephen King.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα του Βασιλιά!

Έργα του Stephen king που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Website
Website
YouTube
YouTube
Copyright © 2020 Εκδόσεις Κλειδάριθμος, All rights reserved.

Βιβλιοπωλείο:
Ακαδημίας 42, 10672 Αθήνα, Τηλ: 210 3300104
email: shop@klidarithmos.gr