Δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν και δύο κατέληξαν από την έκρηξη στο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Τουρκία.

Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι 73 άτομα έχουν τραυματιστεί και δύο έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN Turk.

Νωρίτερα, ο Κοτζά είχε γνωστοποιήσει μέσω Twitter πως μεταβαίνει στο σημείο μετά από εντολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας και Δασοκομίας, Bekir Pakdemirli, προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την εξέλιξη της φωτιάς.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι πλέον δεν διατρέχει κίνδυνος γιατί δεν έχει κατασβεσθεί η φωτιά» δήλωσε σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Σημειώνεται ότι η επέμβαση των διασωστών δυσχεραίνεται από τις εκρήξεις που συνεχίζονται, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, Οκτάι Καλντιρίμ.

 

150 με 200 άτομα μέσα στο κτήριο

Μέσα στο κτήριο είναι περίπου 150-200 άτομα την ώρα της έκρηξης, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, Çetin Oktay Pavement.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε από τον ιδιοκτήτη, υπάρχουν περίπου 150 με 200 άτομα μέσα στο κτήριο» δήλωσε ο κυβερνήτης σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

 

Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο ύστερα από τις εκρήξεις, οι οποίες ακούστηκαν έως και σε απόσταση 50 χλμ, σύμφωνα με το Anadolu.

Πηγή: cnn.gr