Σάββατο 27/02/2021

Θεσσαλονίκη: Τα νέα γραφεία της ΑΑΔΕ εγκαινίασε ο Γ. Πιτσιλής

Στέφανος Μαχτσίρας

Τα νέα γραφεία της ΑΑΔΕ στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Ο νέος χώρος που στεγάζει τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής βρίσκεται στην οδό Λήμνου 4. «Εγκαινιάζουμε σήμερα έναν άνετο και λειτουργικό χώρο που διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τα στελέχη και τους ανθρώπους μας για πετύχουμε στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, τα δημόσια έσοδα είναι υπόθεση όλων μας, συνεχίζουμε δυνατά», επεσήμανε ο κ.Πιτσιλής.

«Στο νέο κτήριο που είναι ένας σύγχρονος και λειτουργικός χώρος που καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων. Στο κτήριο θα εργάζονται 85 υπάλληλοι από τους 150 συνολικά που δουλεύουν για την ΑΑΔΕ στη Β.Ελλάδα», ανέφερε ο διοικητής της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μάρκοβιτς.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρος Καράογλου και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου, Μαρία Αντωνίου. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας.

thessaloniki-aade-neo-ktirio.jpg

Η ΑΑΔΕ προχωρά σε αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας και οργάνωσης των εφοριών σε τρεις κατευθύνσεις, με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Προς αυτή την κατεύθυνση:

Διευρύνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών

Αξιοποιεί καλύτερα τους εργαζομένους

Τις ενοποιεί χωροταξικά

Τα οφέλη προβλέπεται ότι θα είναι σημαντικά και αφορούν όλους, φορολογούμενους, δημόσιο και εργαζόμενους στις συγκεκριμένες εφορίες, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ΑΑΔΕ.

Είχε προηγηθεί η έκδοση της απόφασης για την υποχρέωση των εφοριών να διεκπεραιώνουν τις δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου (μεταβιβάσεις ακινήτων, κληρονομιές και δωρεές) μέσα σε τρεις ημέρες από την παραλαβή τους, χωρίς φυσική παρουσία των φορολογουμένων. Να σημειωθεί πως το 80% των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ παρέχεται ψηφιακά.

makthes.gr