Η Άρσεναλ, πολυνίκης του θεσμού, πανηγύρισε για 14η φορά στην ιστορία της την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας με απόλυτο πρωταγωνιστική τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ -  Οι «μπλε» πήραν το προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Πούλισικ στο 5′, αλλά ο επιθετικός από την Γκαμπόν ισοφάρισε με πέναλτι στο 28′ και στο 67′ με απίθανη ενέργεια και πλασέ ολοκλήρωσε την ανατροπή - Έπαιξε ως αλλαγή ο Παπασταθόπουλος στο φινάλε και έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά το Κύπελλο Αγγλίας!

Ήταν «do or die», «αίμα κι άμμος», «ο νικητής τα παίρνει όλα». Όλα τα κλισέ που χαρακτηρίζουν το απόλυτο διακύβευμα ενός ματς που θα έκρινε τον «καθρέπτη» της για την επόμενη σεζόν.

Η Άρσεναλ έπρεπε να νικήσει για να βγει Ευρώπη, αφού η μετριότατη πορεία στο πρωτάθλημα δεν τής είχε αφήσει κάποια άλλη επιλογή.

Αν το έκανε, θα είχε τη διπλή επιβράβευση ενός «ασημικού», στον αρχαιότερο θεσμό της ιστορίας και κόντρα σε μία εκ των παραδοσιακών αντιπάλων της. Καλύτερη συνθήκη δεν θα μπορούσε για να δηλώσει ξανά «παρούσα».

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα μπορεί να πέρασε από πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά η διαδρομή τελικά οδηγούσε σε ξέφωτο.

Με οδηγό τον παίκτη που αν δεν ανανεώσει, δύσκολα φαντάζεται πως υπάρχει «αύριο», τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, οι Κανονιέρηδες στέφθηκαν Κυπελλούχοι, για τρίτη φορά σε ισάριθμες συναντήσεις κόντρα στην Τσέλσι (2-1) και θα βρίσκεται στο Europa League της ερχόμενης περιόδου, ολοκληρώνοντας με τον πιο ιδανικό τρόπο τη χρονιά.

Τα τρια γκολ της αναμέτρησης

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Μαρτίνες, Χόλντινγκ, Λουίζ (88′ Σωκράτης), Τίρνεϊ, Μπεγιερίν, Τζάκα, Θεμπάγιος, Μέιτλαντ-Νάιλς, Λακαζέτ (82′ Ενκέτια), Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα (35′ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ (78′ Χάντσον-Οντόι), Ζούμα, Τζέιμς, Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Μάουντ (78′ Μπάρκλεϊ), Πούλισικ (49′ Πέδρο), Ζιρού (78′ Έιμπραχαμ)

protothema.gr