Γρήγορος και αλάνθαστος όταν έπρεπε, ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε με επιβλητικό τρόπο την pole position του βρετανικού Γκραν Πρι, την 91η στην καριέρα του. Μπορεί στις δύο πρωτύτερες περιόδους προκριματικών, ο συναθλητής του στη Mercedes, Βάλτερι Μπότας, να ήταν ταχύτερός του, κάτι που τον οδήγησε σε ασυνήθιστα λάθη όπως αυτό το τετ-α-κε στο Q2, όταν όμως έπρεπε στο Q3, εκεί που το παραμικρό λάθος μετρούσε, έκανε όχι μία, αλλά δύο φορές πιο γρήγορο γύρο από τον Μπότας, σπάζοντας και τις δύο φορές το ρεκόρ της πίστας.

Ο Φινλανδός της Mercedes αναγκάστηκε έτσι να αρκεστεί στη 2η θέση, τρία δέκατα πίσω από τον Χάμιλτον, και θα ποντάρει σε μια διαφορετική στρατηγική από αυτήν του ομόσταυλού την ημέρα του αγώνα, για να ελπίζει στη νίκη.

Ήταν τέτοια η ταχύτητα που επέδειξαν τα «Μαύρα Βέλη» που ο, για άλλη μια φορά κοντινότερος αντίπαλός τους, Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull, ήταν 3ος, 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο μακριά τους. Η Ferrari ακολούθησε μια επιθετική στρατηγική στην αεροδυναμική, προκειμένου να αντισταθμίσει την έλλειψη ισχύος του κινητήρα της και εν μέρει ανταμείφθηκε, με τον Σαρλ Λεκλέρ να έρχεται 4ος, αν και 1,1 δευτερόλεπτα πίσω από τις Mercedes. Αντιθέτως, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ταλαιπωρήθηκε σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών από διάφορα προβλήματα, κατορθώνοντας τελικά να καταταγεί μόλις 10ος, 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Χάμιλτον…

(Andrew Boyers/Pool via AP)

Στην 5η θέση της εκκίνησης θα βρεθεί ο Λάντο Νόρις με McLaren, έχοντας στο πλάι του την Racing Point του Λανς Στρολ. Μια σειρά πίσω, και από την 7η θέση, θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ, ο οποίος έφερε τη McLaren του μπροστά από τις δύο Renault των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Εστεμπάν Οκόν.

Το Γκραν Πρι της Μ. Βρετανίας θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 16:10 το απόγευμα από τη συχνότητα της ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.

ert.gr