O τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που θα αναδειχθεί MVP και DPOY την ίδια χρονιά θα γίνει φέτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εκτός αν συμβεί κάποιο εξαιρετικά συγκλονιστικό απρόοπτο! Σύμφωνα με τις προτιμήσεις που είναι ήδη γνωστές, από δημοσιογράφους που έχουν δικαίωμα ψήφου και έχουν μιλήσει δημόσια γι’ αυτούς που ξεχωρίζουν στη σεζόν 2019/20, ο Greek Freak δεν έχει αντίπαλο ούτε στην κούρσα του πολυτιμότερου παίκτη, ούτε και σε εκείνη του κορυφαίου αμυντικού.

Στον τομέα για το MVP ο Αντετοκούνμπο έχει τεράστια διαφορά από τον παίκτη που -θεωρητικά- τον κυνηγάει, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ενώ στον τομέα του DPOY είναι επίσης μακράν πρώτος με τους Ρουντί Γκομπέρ - Άντονι Ντέιβις να τον ακολουθούν αλλά να μη μπορούν να τον απειλήσουν. Στην ιστορία του ΝΒΑ, μόλις δύο παίκτες έχουν πάρει και τα δύο βραβεία την ίδια σεζόν. Ο πρώτος ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν το 1988 κι ο δεύτερος ο Χακίμ Ολάζουον το 1994.

Στη σεζόν 2019/20 ο Αντετοκούνμπο έχει 29.9 πόντους από 62.4% στο δίποντο, 30.8% στο τρίποντο και 63.3% στις βολές, 13.8 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ ανά 31 λεπτά συμμετοχής (δύο λιγότερα σε σχέση με πέρυσι) σε 59 αγώνες της κανονικής περιόδου, ενώ είναι ο ψηλός που κρατάει πιο χαμηλά απ’ όλους τους αντιπάλους του σε ποσοστό ευστοχίας στη ρακέτα. Μένει να δούμε αν θα φτάσει φέτος μέχρι το τέλος του δρόμου, ή έστω πιο μακριά απ’ όσο έφτασε πέρυσι.

Πηγή: sport24.gr