Ο νεοφερμένος ρούκι, Μπραντ Μπίντερ (έτσι διαβάζεται στα Αφρικάανς τη γλώσσα της Νοτίου Αφρικής) και όχι Μπάιντερ, κυριάρχησε στο Γκραν Πρι της Τσεχίας πετυχαίνοντας μια καταπληκτική παρθενική νίκη για αυτόν αλλά και την KTM στο MotoGP, ενώ οι προπορευόμενοι στο πρωτάθλημα Φάμπιο Κουαρταραρό, Μάβερικ Βινιάλες και Αντρέα Ντοβιτσιόζο έχασαν την επαφή με την κορυφή.

Ο Πρωταθλητής Moto3 του 2016, Μπραντ Μπίντερ βρήκε θέση στην εργοστασιακή ομάδα της KTM μέσω της ομάδας Tech3 για το 2020, μετά την έξοδο του Ζουάν Ζαρκό και πλέον στον 3ο κιόλας αγώνα του, είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας!

Ο poleman Ζουάν Ζαρκό με την εκκίνηση του αγώνα έχασε αρκετές θέσεις και έπεσε 6ος ενώ ο Φράνκο Μορμπιντέλι με Petronas Yamaha μπήκε επικεφαλής και άρχισε να απομακρύνεται. Ο τιμ μειτ του Φάμπιο Κουαρταραρό τον ακολούθησε αρχικά στη δεύτερη θέση, αλλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έχανε συνεχώς θέσεις για να τερματίσει τελικά μόλις 7ος.

Ο Πολ Εσπαργκαρό έδειχνε δυνατός αλλά μπλέχτηκε με τον Ζαρκό και με υπαιτιότητα του Γάλλου ακούμπησαν με αποτέλεσμα να πέσει ο Εσπαγκαρό και να εγκαταλείψει. Ο Μπίντερ στον 13ο γύρο έφτασε τον Μορμπιντέλι, τον πέρασε και αμέσως έκανε διαφορά. Στο τέλος του αγώνα ο Μορμπιντέλι κράτησε την 2η θέση με τον Ζαρκό τελικά 3ο παρά την πίεση του Ρινς στον τελευταίο γύρο. Εξαίρετος και σταθερός ο Βαλεντίνο, μπόρεσε και πήρε μια 5η θέση πολύ μπροστά από τον Βινιάλες που τερμάτισε μόλις 14ος! Κακή μέρα όμως και για τις Ducati, με τον Ντοβιτσιόζο να τερματίζει μόλις 11ος με τον Ντανίλο Πετρούτσι πίσω του στην 12η θέση.

Αυτή είναι η επίσημη τελική κατάταξη του Γκραν Πρι Τσεχίας:

Πηγή: gazzetta.gr