Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποβάθμισε τον κίνδυνο διάδοσης του νέου κοροναϊού από τις συσκευασίες τροφίμων, καλώντας τους πολίτες να μην φοβούνται ότι ο ιός θα μπει στην τροφική αλυσίδα.

«Ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται τα τρόφιμα, τις συσκευασίες τροφίμων ή τις παραδόσεις τροφίμων» είπε ο επικεφαλής του προγράμματος επειγόντων του ΠΟΥ, Δρ Μάικ Ράιαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η τροφική αλυσίδα συμμετέχει στη διάδοση του ιού» πρόσθεσε.

Ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα

Η ανησυχία σχετικά με το αν ο κοροναϊός μεταδίδεται μέσα από την τροφική αλυσίδα στον άνθρωπο είχε ενταθεί ύστερα από τη διαπίστωση των κινεζικών υγειονομικών αρχών ότι σε ποσότητα κατεψυγμένων πουλερικών από τη Βραζιλία είχαν βρεθεί ίχνη του ιού.

Ο ιός εντοπίστηκε σε δείγματα που ελήφθησαν την Τρίτη από κατεψυγμένες φτερούγες κοτόπουλου, διευκρίνισαν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικές αρχές της μητρόπολης Σεντζέν, στη νότια Κίνα, βόρεια του Χονγκ Κονγκ.

Οι Αρχές διαβεβαίωσαν ότι προχώρησαν «αμέσως» σε διαγνωστικούς ελέγχους στους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τα μολυσμένα προϊόντα, όπως και στους συγγενείς τους. Όλα τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

in.gr