Συναυλία Παραδοσιακής Κρητικής Μουσικής με τον Μανόλη Παπαδάκη και με Live Streaming από το κανάλι Youtube της Περιφέρειας Κρήτης

 

«Οι μουσικές της Κρήτης», την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 21:00 στη πύλη Βηθλεέμ στο Ηράκλειο, είναι μια συναυλία με τον Μανόλη Παπαδάκη.

 

Μια συναυλία που προάγει την μορφή εκείνη του χορού και της Κρητικής μουσικής που ζει ακόμη σε ορισμένες κοινότητες και διατηρεί στοιχεία γνησιότητας ή έχουν ατονίσει και ξεχαστεί από το σημερινό χοροστάσι!… Λύρα και Νταούλι, Βιολόλυρα, Σφυροχάβιολο, Μαντούρα, Λαγούτο, Μαντολίνο σε διάφορες ζυγές – συνδυασμούς που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των περισσότερων περιοχών της παλιάς Κρήτης και φωνές μελωδικές αποδίδουν ξεχασμένους, αλλά και δημοφιλείς σκοπούς και τραγούδια, από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία. Οι κοντυλιές έχουνε πάντα τον πρώτο λόγο διότι τα βιώματα του Μανώλη προέρχονται κυρίως από τις επαρχίες Ιεραπέτρας και Σητείας, όπου κυριάρχησε και κυριαρχεί αυτό το μουσικό είδος.

Είσοδος ελεύθερη-μόνο με προσκλήσεις

 

Οι προσκλήσεις θα διατεθούν από το κεντρικό ταμείο του κηποθεάτρου «Νίκος Καζαντζάκης»

Ώρες: 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ καθημερινά εκτός Κυριακής πρωί. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ᾽όλη την διάρκεια της συναυλίας.

Με στόχο την υπεύθυνη αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19) η συναυλία θα μεταδοθεί και Live Streaming από το κανάλι Youtube της Περιφέρειας Κρήτης.