Μέσα στο μεσογειακό τοπίο και τους κατάφυτους αμπελώνες της Καλαβρίας, ο καλλιτέχνης Εdoardo Τresoldi έστησε μια δημόσια εγκατάσταση στην παραλία του Ρέτζιο. Το έργο λέγεται Opera και είναι ένας φόρος τιμής στη σχέση της κλασικής ομορφιάς της αρχιτεκτονικής με το τοπίο και την αίσθηση της ελαφρότητας και της διαφάνειας.

Ο Τresoldi χρησιμοποιεί ως υλικό το σύρμα για να δώσει την αίσθηση της διαφάνειας δημιουργώντας ένα προσβάσιμο σε όλους σημείο, σε ξένους επισκέπτες και ντόπιους δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο ορόσημο στην περιοχή.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει μια σειρά με 46 κίονες που υψώνονται στα 8 μέτρα από το έδαφος. Πρόκειται για κατασκευές ελαφρές που δημιουργούν την αίσθηση της διαφάνειας, ενώ η χρήση των βιομηχανικών υλικών δημιουργεί ένα διάλογο ανάμεσα στην κλασική τέχνη, ίχνη της οποίας υπάρχουν στην περιοχή και του σύγχρονου σχεδιασμού.

Πρόκειται για μια ακόμα πρωτότυπη και εντυπωσιακή εργασία του Τresoldi που έχει παρουσιάσει έργα σε δημόσιους χώρους, αρχαιολογικά περιβάλλοντα, καλλιτεχνικά πάρκα, εσωτερικούς χώρους και εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Στην πόλη της νότιας Ιταλίας δημιουργεί ένα είδος φανταστικού χώρου που μεταμορφώνεται διαρκώς ανάλογα με το σημείο, στο οποίο βρίσκεται ο επισκέπτης ή ο παρατηρητής. Την ανάθεση έκανε ο τοπικός δήμος και αυτό είναι το δεύτερο δημόσιο έργο του μετά τη βασιλική του Siponto στην Απουλία.

Πηγή: elculture.gr