Το απόγευμα της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών το ενημερωτικό σεμινάριο του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Γρεβενών για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020”. Κεντρικά πρόσωπα της δράσης ήταν ο κ.Κωνσταντίνος Αλμπάνογλου, Αστυνόμος Α΄ και Διοικητής της Τροχαίας Γρεβενών, ο Ανθυπαστυνόμος κ.Χρήστος Τζημορώτας καθώς και ο υπεύθυνος του ΚΠΕ κ.Στέργιος Κιτσούλης. Από τη Δημοτική Αρχή το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Χρήστος Τριγώνης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ.Δημήτρης Μπόλης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης οι ομιλητές επικεντρώθηκαν σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδηγικής συμπεριφοράς δίνοντας ως κύρια συμβουλή προς τους γονείς ότι τα πρώτα μαθήματα ξεκινούν από το ίδιο το σπίτι. Ειδικότερα, υπογραμμίστηκε ότι είναι μεγάλο λάθος ο εκνευρισμός και η λεκτική βία με άλλους οδηγούς καθώς αποτελούν αρνητικά παραδείγματα για τα παιδιά. Επιπλέον, έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τη χρήση του κράνους κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, για την προσεκτική προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία, για τη ζώνη ασφαλείας και τα παιδικά καθίσματα αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Για περισσότερες όμως πληροφορίες που αφορούν το ακριβές περιεχόμενο των τοποθετήσεων που έγιναν στη δεύτερη ημέρα των φετινών εκδηλώσεων της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας”, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μέσα από το Youtube κανάλι του Δήμου Γρεβενών ολόκληρο το σεμινάριο το οποίο θα βρείτε εδώ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα των δράσεων συνεχίζεται την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου όπου η πεζοπορία μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Πιο συγκεκριμένα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος περίπατος από το σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες μέσω της νέας σηματοδοτημένης διαδρομής που έχει δημιουργηθεί. Στη δράση θα λάβουν μέρος τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου “Δρομείς Υγείας Γρεβενών” ενώ ανοιχτό παραμένει το κάλεσμα του Δήμου Γρεβενών σε όλους τους συνδημότες μας που θέλουν να συμμετάσχουν.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Γρεβενών