Ο κύβος ερρίφθη! Το Final 8 του BCL θα διεξαχθεί κανονικά στην Αθήνα, στις προβλεπόμενες ημερομηνίες (30/09-04/10), ολοκληρώνοντας έτσι την… ταραχώδη σεζόν 2019-20.

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα κανονικά στην Αθήνα και στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Και παρά την μεγάλη επιθυμία της διοργάνωσης, αλλά και της ΑΕΚ, για παρουσία κόσμου στις εξέδρες, το επικρατέστερο σενάριο είναι να διεξαχθεί η διοργάνωση χωρίς την παρουσία κόσμου στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Για να προχωρήσει η όλη διαδικασία και να μπει το νερό στ’ αυλάκι, έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πολλάκις έχει εκδηλώσει την αγάπη του για το μπάσκετ και έβλεπε εξ αρχής τη διοργάνωση ως μια μεγάλη ευκαιρία προβολής της χώρας στην Ευρώπη, σε μια δύσκολη περίοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με παρέμβασή του έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις για να καλυφθούν όλες τις τρύπες που είχαν ανοίξει, λόγω της μη παρουσίας κόσμου στις εξέδρες του κλειστού και αυτός ήταν ο λόγος που συγκροτήθηκε έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της άναψε «πράσινο φως» και έλυσε τα χέρια του BCL, όσον αφορά τη διοργάνωση. Πλέον τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπως είχε αποφασιστεί από τις 2 Σεπτεμβρίου, όταν και διεξήχθη συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για την ανάληψη του μεγάλου event.

Το μόνο που μένει να ξεκαθαρίσει στην παρούσα φάση είναι το θέμα του κόσμου. Στην παρούσα φάση το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για Final 8 χωρίς φιλάθλους, όμως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν εν ευθέτω χρόνω.

Πηγή: sdna.gr