Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ & Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων Ν. Λάρισας, με ανακοίνωση που εξέδωσε «αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον πρωτοπόρο αγωνιστή του αγροτικού-λαϊκού κινήματος Βαγγέλη Μπούτα, που έφυγε χθες από τη ζωή.

Από μικρός στη δουλειά και στον αγώνα. Ανέπτυξε σημαντική δράση στους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής του και αργότερα συνέβαλλε σημαντικά στην οργάνωση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά και  στην ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας των αγροτών με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, κ.λ.π. Πάντα τόνιζε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, μακρόχρονος και γι’ αυτό το αγροτικό κίνημα θα πρέπει να έχει την ετοιμότητα να τον διεξάγει με όλες τις μορφές, εξασφαλίζοντας την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. <<Αγροτιά – Εργατιά μια φωνή και μια Γροθιά>>

Γνήσιος λαϊκός άνθρωπος, γεμάτος απλότητα , σεμνότητα, πιστός στις αρχές και τις αξίες που αταλάντευτα πορεύτηκε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ & Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων Ν. Λάρισας  εκφράζει τα  θερμά της συλλυπητήρια στη οικογένειά του, τη σύζυγό του, στα παιδιά του και τα εγγόνια του».

Πηγή: larissanet.gr