Δραματική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα από τις καταρρακτώδεις βροχές του κύματος κακοκαιρίας «Ιανός»,  με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα άτομο που αγνοείται. Εφιαλτικές ώρες περνούν οι κάτοικοι του οικισμού τσιγγάνων Μαυρικά, καθώς ενδεχομένως να υπάρχουν άτομα που δεν μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν και έχει χαθεί η επικοινωνία. Στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μεταφέρονται οι τσιγγάνοι του οικισμού.

  Έσπασε το ανάχωμα στο ύψος του περιφερειακού δρόμου, στη θέση Σφήκα και τα νερά του αναχώματος έρχονται προς την πόλη. Εκδόθηκε γενική απογοήτευση κυκλοφορίας οχημάτων σε επίπεδο νομού Καρδίτσας από την περιφέρεια.
 Πριν λίγο όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Β. Τσιάκος, απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο Ρούσσο.
Προβλήματα έχουμε και στο χωριό Μέλισσα όπου το νερό μπαίνει πλέον στα σπίτια.
Επίσης υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Δήμαρχος Καρδίτσας τονίζει ότι κάποιοι πιθανότατα θα χρειαστεί να μετακινηθούν από τα σπίτια τους. Σε αυτή την περίπτωση θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία. Αναλυτικά: «Παρά τις συνεχείς προσπάθειες όλων πιθανότατα κάποιοι συμπολίτες μας απόψε να χρειαστεί να μετακινηθούν από τα σπίτια τους. Παρακαλούμε να έχουμε τη σχετική ενημέρωση στα τηλ.: 2441350710 και 2441350713». Με απόφαση της δημοτικής αρχής όσοι χρειάζεται θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της πόλης.

ert.gr