Με αίτημά της η Μείζονα Μειοψηφία του Δήμου Σοφάδων που υπέβαλε το μεσημέρι του Σαββάτου 19/9/2023 στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και την 2300/29-3-2016 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, οι δέκα (10) Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας, αναφέρουν τα εξής:

«κ. Πρόεδρε

Επικαλούμενοι τις διατάξεις της παρ. 2 του άρ. 67 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύει και σύμφωνα με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται σε συνεδρίαση εφόσον το ζητήσει εγγράφως το 1/3 των μελών του, ζητάμε την δια περιφοράς έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων εντός των επόμενων ωρών με θέμα ημερήσιας διάταξης:

«Υποβολή αιτήματος του Δ. Σοφάδων για την κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Όπως γνωρίζετε, τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών έχουν ήδη δημιουργήσει ανεπανόρθωτες και ανυπολόγιστες ζημιές στην πλειοψηφία των δημοτών μας. Υπάρχουν ήδη διαπιστωμένες ζημιές σε πολλές οικίες, επαγγελματικούς χώρους, επαγγελματικούς εξοπλισμούς και εγκαταστάσεις, αγροτικές παραγωγές κλπ. Δυστυχώς οι επικρατούσες συνθήκες δεν μας κάνουν καθόλου αισιόδοξους ότι αυτές οι διαπιστώσεις δεν θα επεκταθούν περισσότερο.

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε επιβεβλημένη την κήρυξη του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο έκτακτος χαρακτήρας της αιτούμενης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου δικαιολογείται, δεδομένων των πρωτόγνωρων καιρικών συνθηκών που πλήττουν την περιοχή μας.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας

  1. Μπάμπης Παπαδόπουλος
  2. Γιώργος Βασιλείου
  3. Κώστας Βράκας
  4. Θανάσης Γκαντής
  5. Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης
  6. Γιώργος Ηλιούδης
  7. Δημήτρης Κλιάρης
  8. Γιώργος Μπούκης
  9. Φώτης Τσέλιος
  10. Βασίλης Φαλούτσος»