Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum. Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Αύριο, Κυριακή στη 1 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο «Ιωάννης Βελλίδης».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για «έξοδο από την κρίση που διανύει η ελληνική οικονομία και κοινωνία», δίνοντας ιδιαίτερα βάρος στην υγεία, την παιδεία, τη στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε μία αποτίμηση της κατάστασης που παρέλαβε η ΝΔ στη διακυβέρνηση και πού βρίσκεται σήμερα, 14 μήνες μετά, με τα πρώτα σημάδια της ύφεσης να έχουν έρθει επίσημα πριν την έλευση της πανδημίας στην Ελλάδα. Θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι βαδίζει χωρίς στρατηγική και σχέδιο, αφού εδώ και έξι μήνες αδρανεί σε όλα τα επίπεδα. Θα σημειώσει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αδράνεια και καθυστερήσεις που ήδη έχουν σημειωθεί με δραματικές συνέπειες.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να καταθέσει δέσμη δέκα συγκεκριμένων και άμεσων μέτρων κυρίως μόνιμου χαρακτήρα για την διάσωση της οικονομίας, των εργαζομένων και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και την ισχυρή στήριξη του κοινωνικού κράτους. Κεντρική θέση στις προτάσεις του θα έχει το νέο παραγωγικό μοντέλο, καθώς και ο νέος καθοδηγητικος – πρωταγωνιστικός ρόλος του κράτους στην οικονομία, την Υγεία, την Παιδεία, τις υποδομές αλλά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

ert.gr