Ένας φοβερός αγώνας με μεγάλο ενδιαφέρον και 7 εγκαταλείψεις από πτώσεις και μηχανικά προβλήματα και 13 μόλις οδηγούς να τερματίζουν.

Με την εκκίνηση, ο Μάβερικ Βινιάλες πήρε την πρωτοπορία αλλά σύντομα ένας φοβερός Πέκο Μπανάια μπήκε μπροστά και κράτησε την 1η θέση μέχρι που έπεσε αφήνοντας μόνο πρώτο και με μεγάλη διαφορά τον Βινιάλες. Από εκεί και πίσω πολλές ήταν οι ανακατατάξεις αλλά και οι πτώσεις. Ο Αλέις Εσπαργκαρό ήταν αυτός που ξεκίνησε το χορό των εγκαταλείψεων με τον Μπραντ Μπίντερ να πέφτει αλλά να συνεχίζει και να ξαναπέφτει, τον Βαλεντίνο να πέφτει αλλά να συνεχίζει μέχρι που κατάλαβε πως δεν αξίζει να καταπονεί τον κινητήρα του, τον Μίλερ που κάτι έπαθε το κιβώτιό του, τον Μπανάια που έπεσε ενώ ήταν 1ος, τον Ραμπάτ που έπεσε και τέλος τον Λεκουόνα που επίσης έπεσε…

Βεβαίως το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο στους τελευταίους γύρους. Ο Βινιάλες ήταν μόνος 1ος μπροστά με 4.5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Πολ Εσπαργκαρό και τον Φάμπιο Κουαρταραρό με τον Μιρ λίγο πιο μακρυά τους στην 4η θέση. Με 10 περίπου γύρους να μένουν ο Φάμπιο Κουαρταραρό πήρε ειδοποίηση πως έχει πατήσει εκτός πίστας ήδη 3 φορές. Στις 5 θα έπρεπε να κάνει long lap. Να διασχίσει δηλαδή έναν συγκεκριμένο διάδρομο μέσα στη διαδρομή χάμοντας πολύτιμο χρόνο. Ωστόσο ο Μιρ πίεζε και πλησίαζε.

Στους τελευταίους γύρους ο Μιρ πέρασε διαδοχικά τον Κουαρταραρό αλλά και τον Πολ Εσπαργκαρό ανεβαίνοντας στην 2η θέση με τον Κουαρταραρό τελικά να πατάει εκτός πίστας άλλες δύο φορές και να παίρνει ποινή διέλευσης long lap που δεν την είδε και την αγνόησε με αποτέλεσμα να πάρει τελικά ποινή 3 δευτερολέπτων μετά το τέλος του αγώνα και από 2ος να τερματίσει 4ος!

Ο Αντρέα -είμαι άνεργος- Ντοβιτσιόζο τερμάτισε 8ος και κράτησε την πρωτοπορεία του στο πρωτάθλημα.

Αυτά είναι τα επίσημα τελικά αποτελέσματα του αγώνα:

Πηγή: gazzetta.gr