Δείτε τη λίστα του υπουργείου με τις δομές που θα παραμείνουν κλειστές και έως πότε η κάθε μία – Για πρώτη φορά θα ηχήσουν κουδούνια στη Λέσβο

Τις «πληγές» του από τον κορωνοϊό -σε ευρεία βάση- και την κακοκαιρία Ιανός μετρά το σύστημα εκπαίδευσης στη χώρα, καθώς σε αρκετά σχολεία δεν θα κτυπήσει σήμερα το πρωί το κουδούνι. Αντίθετα στη Λέσβο, τα παιδιά θα επιστρέψουν για πρώτη φορά το «φετινό» διδακτικό έτος στα θρανία τους, μετά από μία εβδομάδα «lockdown» στα σχολεία του νησιού, λόγω επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου στον πληθυσμό.

Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στους δήμους της περιοχής, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Σχολεία θα παραμείνου κλειστά, λόγω κρουσμάτων σε μαθητές και καθηγητές και στην Αττική.

Το σύνολο των σχολείων που είναι κλειστά παρατίθενται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, ΕΔΩ.

sxoleia1
lista-sxoleia01

Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη τα σχολεία στο Μουζάκι

Στο μεταξύ κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Μουζακίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο των περιοχών του δήμου, κάνοντας δυσχερή έως αδύνατη τη μετακίνηση των μαθητών.

Ανοίγουν τα σχολεία στη Λέσβο

Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία της Λέσβου μετά από μια εβδομάδα όπου παρέμειναν κλειστά λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σήμερα στις 8:30 το πρωί αναμένεται να γίνει ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία της Λέσβου ενώ θα γίνει και παραλαβή των βιβλίων, όπως και ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν οι μαθητές.

Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα κορωνοϊού είναι αυξημένα αλλά προς το παρόν μόνο στην νέα δομή του Καρα Τεπέ και όχι στον ντόπιο πληθυσμό.

Σχετική ενημέρωση έκανε την Κυριακή και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου κος Θεοφανελλης, αλλά και η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου, Κατερίνα Στρατάκη.

protothema.gr