Δεν συγκαταλέγεται τυχαία μεταξύ των μεγαλύτερων ταλέντων της νέας γενιάς του ποδοσφαίρου. Ο Χρήστος Τζόλης εντυπωσιάζει με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και οι παρουσίες του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων. Ο 18χρονος άσος του Δικεφάλου έχει συμπεριληφθεί στη φημισμένη ψηφοφορία της ιταλικής εφημερίδας Tuttosport για το μεγαλύτερο ταλέντο του 2020, εκεί όπου βρίσκονται 40 ανερχόμενοι και πολλά υποσχόμενοι άσοι.

Η «Tuttosport» διοργανώνει από το 2003 το βραβείο «Golden Boy», και στη φετινή ψηφοφορία έχει συμπεριλάβει ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2000, τουτέστιν είναι μέχρι 20 ετών. Η παρουσία του Τζόλη στη σχετική λίστα δεν αποτέλεσε έκπληξη δεδομένης της εξαιρετικής εικόνας που έχει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αλλά και της φήμης που ήδη τον συνοδεύει όντας ένας από τους πιο ταλαντούχους Ελληνες παίκτες.

Φαίνεται, όμως, πως το παιδί-θαύμα του ΠΑΟΚ, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του είναι πολύ κοντά σε μια σπουδαία διάκριση, διεκδικώντας ακόμη και την πρώτη θέση, τον τίτλο του Golden Boy για το 2020. Μέχρι στιγμής, ο Τζόλης βρίσκεται στη δεύτερη θέση της ψηφοφορίας, έχοντας συγκεντρώσει το 10% των ψήφων (1257). Στην κορυφή είναι ο Ούγγρος Ντομινίκ Ζομπολάι που παίζει στη Red Bull Σάλτσμπουργκ με 11% και μόλις 150 ψήφους περισσότερες.

Η θέση στην οποία φιγουράρει ο Τζόλης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία δεδομένου πως ο άσος του ΠΑΟΚ συνυπάρχει με παίκτες που ήδη έχουν κάνει «μπαμ» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως ειναι ο Σάντσο της Ντόρτμουντ, ο οποίος έχει την υψηλότερη εμπορική η αξία από όλους τους υποψήφιους με 117 εκατ. ευρώ. Επίσης, άλλα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτά του 19χρονου Καναδού της Μπάγερν, Αλφόνσο Ντέιβις (60 εκατ. ευρώ), του 20χρονου Νορβηγού επιθετικού της Ντόρτμουντ, Ερλινγκ Χάαλαντ (72 εκατ. ευρώ) και του Ανσού Φατί της Μπαρτσελόνα (50 εκατ. ευρώ).

Δείτε εδώ και λάβετε μέρος στην ψηφοφορία της Tuttosport

Πηγή: ethnos.gr