Τη διεύρυνση σε ισότιμη βάση του καταλόγου των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους οποίους θα απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία, αποφάσισε η Μόσχα, επικαλούμενη «μη φιλικές ενέργειες» εναντίον της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, «ως απάντηση στις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ρωσική πλευρά έλαβε την απόφαση να διευρύνει τον αντίστοιχο κατάλογο με τους εκπροσώπους των χωρών μελών και θεσμικών οργάνων της ΕΕ, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο αριθμός αυτών των προσώπων που θα περιλαμβάνονται στον ρωσικό κατάλογο, θα είναι αντίστοιχος με τον υπάρχοντα κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα. Μολαταύτα, δεν διευκρινίστηκε ποια θεσμικά όργανα της ΕΕ θα αφορά αυτή η απόφαση.

Η ίδια υπογράμμισε παράλληλα ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να λάβει περαιτέρω μέτρα, εάν οι Βρυξέλλες αποφασίσουν να ασκήσουν πιέσεις μέσω των κυρώσεων. «Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει την γραμμή της αντιπαράθεσης διατηρούμε το δικαίωμα να εφαρμόσουμε αντίστοιχα μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Πηγή: kathimerini.gr