«Θερίζει» τη χώρα ο κοροναϊός και ειδικά τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν έξι νέοι θάνατοι με το σύνολο των νεκρών να φτάνει τους 363. Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί ζητούν να ληφθούν μέτρα άμεσα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην Αττική καθώς υπάρχει φόβος από ενδεχόμενη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, άφησε την τελευταία του πνοή ένας άντρας 67 ετών, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, υπέκυψε ένας 84χρονος άντρας, με υποκείμενα νοσήματα, στο νοσοκομείο της Καβάλας έφυγε από τη ζωή, ένας 76χρονος με υποκείμενα νοσήματα, ενώ μια γυναίκα 86 ετών πέθανε στο νοσοκομείο Σωτηρία ενώ την ίδια ώρα, εξέπνευσε μια γυναίκα 74 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Το πρωί της Πέμπτης κατέληξε στο νοσοκομείο Λάρισας και ένας άνδρας 63 ετών, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από κοροναϊό συνεχώς αυξάνεται αναφέρει ότι «αν δεν προλάβουμε να αναστρέψουμε την πανδημία, μετά η αντιμετώπιση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και για μερικούς θα είναι αδύνατη» υπογράμμισε η κ. Λινού και ανέφερε ότι για τη λήψη επιπλέον μέτρων δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αριθμητικά, αλλά «πρέπει η πολιτεία και οι πολίτες να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, με σύναισε και αισιοδοξία για να αναστρέψουμε την κατάσταση».

Η καθηγήτρια, επιπλέον, επεσήμανε ότι πρέπει «να προσπαθήσουμε άμεσα και να μην περιμένουμε την άλλη Δευτέρα για να λάβουμε μέτρα» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να λάβουμε μέτρα σήμερα».

Τα κρούσματα στην Ελλάδα

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 358 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα μας. Εξ αυτών 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στα 43 που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας προστίθενται 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 46 εισαγόμενα κρούσματα.

Έτσι, από τα 312 εγχώρια κρούσματα, τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές – εκ των οποίων τα 32 συνδέονται με τα ΚΥΤ στη Λέσβο (Καρά Τεπέ) και στη Σάμο.

Φυσικά η Αττική «φλέγεται» για μια ακόμα ημέρα, μετρώντας 194 κρούσματα, ενώ πολύ ψηλά βρίσκονται τα Τρίκαλα, τα οποία μετρούν 13 κρούσματα. Δέκα εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.

in.gr