Για τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία, τα ελληνοτουρκικά, τη συμφωνία των Πρεσπών και τη μάχη ενάντια στην πανδημία μίλησε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Σιαδήμα, στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, με καθημερινή παρουσία στις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων, τόνισε πως, σε όλη την επαρχία, νοικοκυριά, καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο και επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, σημειώνοντας ότι η άμεση παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου και τα μέτρα οικονομικής στήριξης έδωσαν ανάσα και ελπίδα στον κόσμο, που είναι απελπισμένος από τη βιβλική καταστροφή.

Συγχρόνως, επισήμανε ότι οι αποζημιώσεις πρέπει να είναι δίκαιες και να δοθούν άμεσα, ενώ συνεχάρη τους άνδρες της ΕΜΑΚ, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δήμου Φαρσάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους εθελοντές για τη γενναιότητα και την προσφορά τους.

Επιφυλάξεις για τις προθέσεις της Άγκυρας

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως το μόνο ζήτημα συζήτησης με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ πρόσθεσε ότι ενδεχόμενες απειλές από την τουρκική πλευρά δεν θα γίνουν ανεκτές, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τη συνέπεια της Άγκυρας.

Αναφορικά με τις σχέσεις Αθήνας – Σκοπίων, ο κ. Κέλλας επανέλαβε ότι, με τη συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα έδωσε πολλά και δεν πήρε τίποτα, γι’ αυτό η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε υποβάλει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καταψήφισε τη συμφωνία όταν ήρθε στη Βουλή. Ωστόσο, ξεκαθάρισε, ότι πρόκειται για μία διεθνή σύμβαση που έχει παράξει ήδη έννομα αποτελέσματα και έχει δεσμεύσει τις επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις.

Έσχατη λύση το «lockdown»…

Ο Λαρισαίος γιατρός, αναφερόμενος στο μέτωπο του κορονοϊού, σημείωσε ότι ανησυχητικό στοιχείο του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι η αύξηση των διασωληνωμένων, τονίζοντας ότι, παρά τον διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ από την κυβέρνηση, τα κρεβάτια δεν είναι ανεξάντλητα, καθώς τα νοσοκομεία περιθάλπουν και ασθενείς από άλλες αιτίες.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου «lockdown» – μόνο για την Αττική – απάντησε ότι δεν θα χρειαστεί, εφόσον τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που έχουν προτείνει οι επιστήμονες.

Τέλος, για τα πολυπόθητα εμβόλια, τόνισε ότι κάθε εμβόλιο πρέπει να πληροί δύο βασικές προϋποθέσεις: Α) Να είναι ασφαλές. Β) Να είναι αξιόπιστο. Για τον λόγο αυτό, ίσως χρειαστεί να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ: https://youtu.be/IxHjLJqVNWs

Πηγή: larissanet.gr