Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αύξηση της στρατιωτικής θητείας:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε την αύξηση της θητείας στο φόντο των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή μας. Ισχυρίζεται ότι την εντάσσει μέσα στα μέτρα για την ενίσχυση της άμυνας απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων, που εξυπηρετούν τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, ενώ συντηρεί δεκάδες αποστολές Ελλήνων στρατιωτικών εκτός συνόρων, στο πλαίσιο ΝΑΤΟικών επιθετικών αποστολών, που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας και του λαού.

Επιπλέον, υιοθετεί απαράδεκτες θέσεις, καθορίζοντας ως “κόκκινη γραμμή” τα 6 ναυτικά μίλια των χωρικών υδάτων, αφήνοντας περιθώρια και δίνοντας άλλοθι στις επικίνδυνες κινήσεις του ”Ορούτς Ρέις”.

Και όλα αυτά τη στιγμή που καταρρέει καθημερινά το αφήγημα της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, που έχουν “ακουμπήσει” την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Γι’ αυτό δεν πείθει κανέναν η κυβέρνηση με την αύξηση της θητείας, που μόνο προβλήματα θα φέρει στους φαντάρους και τις οικογένειές τους».