Εδώ και τρεις μήνες, μια καινοτόμος τεχνική για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασία του προστάτη εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία στη χώρα μας, από τον ουρολόγο χειρουργό Δρ Ανδρέα Ανδρέου, MD, PhD, εξειδικευμένο στη Ρομποτική Ουρολογία και διευθυντή της Β΄ Ουρολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης – Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Η νέα πρωτοποριακή τεχνική ονομάζεται Rezum και ήδη έχει αποδείξει τα άριστα αποτελέσματά της στους 20 και πλέον πρώτους ασθενείς στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η πρωτοποριακή μη επεμβατική μέθοδος που θα σώσει τον προστάτη σας“Η πρωτοποριακή τεχνική Rezum αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στις μεθόδους αντιμετώπισης της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη”, λέει ο Δρ Ανδρέου. “Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, η οποία δεν απαιτεί χειρουργική προσέγγιση και προσφέρει μόνιμη λύση στην υπερπλασία του προστάτη χωρίς παρενέργειες, όπως η στυτική δυσλειτουργία και η ακράτεια”.

Η μέθοδος Rezum που χρησιμοποιεί ο Δρ Ανδρέου και η ομάδα του βασίζεται στην έγχυση ατμού μέσω της ουρήθρας, αξιοποιώντας τη φυσική ενέργεια που “αποθηκεύεται” σε λίγες σταγόνες νερού. “Με τη χρήση των θερμοδυναμικών ιδιοτήτων του νερού και με τους υδρατμούς να παίζουν, καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία της συρρίκνωσης του προστάτη, η θερμική ενέργεια που δημιουργείται στοχεύει στην υπερπλασία και νεκρώνει τα πάσχοντα κύτταρα του προστάτη, χωρίς να επηρεάζει τους παράπλευρους ιστούς”, εξηγεί ο Δρ Ανδρέου, τονίζοντας: “Η απουσία τομών και γενικής αναισθησίας επιτρέπει στον ασθενή να επανέλθει στις καθημερινές δραστηριότητές του αυθημερόν, με βελτιωμένη διαδικασία ούρησης και εντελώς ανέπαφη τη λειτουργία στύσης και εκσπερμάτισης”.

Η καινοτόμος αυτή τεχνική ενδείκνυται για άντρες άνω των 50 ετών με δυσουρικά συμπτώματα, συχνοουρία και όγκο προστάτη από 30 έως 80 κυβικά εκατοστά. Επίσης είναι ιδανική για την αντιμετώπιση του προστάτη με υπερπλασία στην κεντρική ζώνη ή και στον μέσο λοβό.

προστάτης 2“Τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή της θεραπείας της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με τη μέθοδο Rezum είναι πολλαπλά”, αναφέρει ο ο Δρ Ανδρέου, εξηγώντας: “Καταρχάς, πραγματοποιείται χωρίς γενική αναισθησία, αναίμακτα, χωρίς τομές, χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Επιπρόσθετα, παρατηρείται βελτίωση -στην πλειονότητα των ασθενών- σε μόλις δύο εβδομάδες, δεν απαιτείται μόνιμο εμφύτευμα και διενεργείται μέσω ενός συντόμου ραντεβού, ακόμα και στο ιατρείο του ουρολόγου. Κυρίως, όμως, επιτρέπει στον ασθενή, να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες, την ίδια ημέρα, διατηρώντας πλήρως τη σεξουαλική λειτουργία του”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος Rezum εφαρμόζεται στα μεγαλύτερα νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου, διαθέτει έγκριση από τον FDA και αποτελεί επίσημη ένδειξη για τη θεραπεία της υπερπλασίας προστάτη από τις επιστημονικές εταιρείες.

Ευχαριστούμε τον ουρολόγο χειρουργό Δρ Ανδρέα Ανδρέου, MD, PhD, εξειδικευμένο στη Ρομποτική Ουρολογία και διευθυντή της Β΄ Ουρολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης – Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Πηγή: capital.gr