Σε ειδικές συνθήκες, τις οποίες επιτάσσει η πανδημία του κορωνοϊού, η Λάρισα τιμά σήμερα την επέτειο Απελευθέρωσης από την γερμανική κατοχή στις 23 Οκτωβρίου 1944.

Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που τίθενται σε ισχύ η εκδήλωση του Δήμου Λαρισαίων θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώο της Πόλης και ώρα 10.30 π.μ. μόνο με την παρουσία μικρής αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου της Λάρισας.

Αναλυτικά, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: Επιμνημόσυνη δέηση, Ομιλία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Δημήτριο Δεληγιάννη, Κατάθεση Στεφάνων – Ενός Λεπτού Σιγή – Εθνικός Ύμνος.

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα 

Επετειακό αφιέρωμα «Αγωνιστικότητα» σε ψηφιακή μορφή των έργων της μόνιμης συλλογής Κατσίγρα με αναφορά στην κατοχή και την αντίσταση την περίοδο 1941 -1944.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 1-Αγωνιστικότητα

Παρουσιάζεται επίσης, φωτογραφικό υλικό από την έκθεση «Η μνήμη της πόλης» που φιλοξενείται μόνιμα στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2-Η μνήμη της πόλης

Το υλικό θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης και στη σελίδα του Δήμου Λαρισαίων. Επιμέλεια: Ελένη Ζανέτα.

Ξεναγήσεις:

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» και στην έκθεση «Η μνήμη της πόλης», έως 31 Οκτωβρίου στις 11:00 & 12:00.

Για κρατήσεις θέσεων στο 2410-672-499.

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας τιμά και φέτος την επέτειο Απελευθέρωσης της Λάρισας από τη Γερμανική κατοχή, παράλληλα με την συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας.

Ξεναγήσεις:

Θα είναι ανοιχτό για μεμονωμένες και ομαδικές ξεναγήσεις (για περιορισμένο αριθμό ατόμων ) από και σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 . Ωράριο : 9.00 – 13.00 και 18.00- 20.00

Σάββατο 24 -10-2020 Ωράριο : 10.00- 14.00

Για να εξασφαλίσετε θέση ή θέσεις στις οργανωμένες ξεναγήσεις μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2410 280220.

Εκδήλωση ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, ΚΚΕ, ΚΝΕ

Με σύνθημα «Το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ –  ΕΠΟΝ – ΕΛΑΣ», η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής κι μνήμης στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, σήμερα και ώρα 10 π.μ..

Για την προστασία των παρευρισκομένων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και προφύλαξης.

Πηγή: larissanet.gr