Υπό το σύνθημα «Make America Great Again» και με μία άκρως αντιμεταναστευτική ατζέντα, ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2016, υποσχόμενος, μεταξύ πολλών άλλων, ότι θα χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ώστε να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Τέσσερα χρόνια μετά και λίγο πριν από τις εκλογές στις οποίες διεκδικεί ξανά τον προεδρικό θώκο, τα αποτελέσματα της πολιτικής του είναι εμφανή όσο και καταστροφικά: 545 παιδιά, που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους στα σύνορα, δεν έχουν ενωθεί ακόμη με τους γονείς τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, μια ολόκληρη εκστρατεία είναι σε εξέλιξη ώστε 545 παιδιά που χωρίστηκαν στα σύνορα των ΗΠΑ από τους γονείς τους, να ξαναβρεθούν με τις οικογένειές τους, ως αποτέλεσμα της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» που έθεσε σε εφαρμογή το 2017 η κυβέρνηση Τραμπ. Όπως αναφέρουν έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα που πέρασε, 60 από αυτά τα παιδιά ήταν κάτω των πέντε ετών όταν χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους, ενώ ένας απροσδιόριστος αριθμός των γονέων που αναζητούνται έχουν χαρακτηριστεί ως «μη προσβάσιμοι».

Ποια ήταν η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ, όταν ρωτήθηκε, στο τελικό ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν, πώς η κυβέρνησή του θα δώσει λύση στο πρόβλημα; «Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, προσπαθούμε σκληρά», είπε, χωρίς φυσικά να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Στο μεταξύ, κάποιες εκατοντάδες παιδιά ακόμη γυρεύουν τους γονείς τους…

Πηγή: ethnos.gr