Της έχει πάρει τον… αέρα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης χτύπησε με τον κλασικό κυνικό της τρόπο, όπως έχει κάνει στα τελευταία ντέρμπι, επικράτησε με 3-1 της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» και πήρε με θριαμβευτικό τρόπο το πρώτο «clasico» της χρονιάς.

Φλύαρη κατοχή, αλλά ανούσια και χωρίς ιδέες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου η Μπαρτσελόνα που μέχρι το 60′ ήταν ελαφρώς ανώτερη. Το ανόητο πέναλτι του Λανγκλέ στον Σέρχιο Ράμος που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Ρεάλ (1-2), ήταν αυτό που έφτιαξε ψυχολογικά τους φιλοξενούμενους και… χάλασε τους γηπεδούχους και έγιρε την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Βαλβέρδε είχε ανοίξει το σκορ για τη Ρεάλ στο 5′, με τον Φάτι να ισοφαρίζει τρία λεπτά μετά, ενώ ο Μόντριτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90ο λεπτό!

Στους 13 βαθμούς η Ρεάλ Μαδρίτης, στους 7 παρέμεινε η Μπαρτσελόνα!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 κατέβασε την Μπαρτσελόνα ο Κούμαν. Κάτω από τα δοκάρια ο Νέτο, αφού ο Τερ Στέγκεν είναι τραυματίας, με τους Ντεστ, Πικέ, Λανγκλέ και Άλμπα στην τετράδα της άμυνας. Μπουσκέτς και Ντε Γιονγκ το δίδυμο στον άξονα, με τους Φάτι, Κουτίνιο, Πέδρι να πλαισιώνουν τον Μέσι, που θεωρητικά είχε ρόλο φορ αλλά μόνο εκεί δεν κινούνταν, έχοντας την ελευθερία.

Με 4-3-3 από την άλλη μεριά παρέταξε την Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Κουρτουά στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Νάτσο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μεντί στην άμυνα. Κασεμίρο, Βαλβέρδε, Κρόος η τριπλέτα στον άξονα, με τους Ασένσιο, Βινίσιους να πλαισιώνουν τον Μπενζεμά.

Το ματς

Φρενήρης ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Μπενζεμά βρήκε τον χώρο στον άξονα και… μπούκαρε προς την περιοχής της Μπαρτσελόνα, έκανε μία πολύ εύκολη και απλή κάθετη με τον ξεχασμένο Βαλβέρδε να βρίσκεται απέναντι στον Νέτο και να τον πλασάρει υπέροχα για το 1-0 μόλις στο 5ο λεπτό. Ωστόσο, στα… καπάκια η Μπαρτσελόνα βρήκε το γκολ και έφερε το ματς στα ίσια. Με ένα γκολ που έχουμε δει δεκάδες φορές, ο Μέσι βρήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Άλμπα και αυτός γύρισε παράλληλα με την εστία στον Φάτι για το 1-1, με τον Ισπανό να γίνεται ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε «clasico».

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, η μπάλα δεν σηκωνόταν εύκολα από το χορτάρι και η Μπαρτσελόνα ελαφρώς καλύτερη. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν μεγαλύτερα τρεξίματα και φρεσκάδα, ο Νάτσο είχε ταλαιπωρηθεί από κάθε αντίπαλό του και ήταν η… τρύπα στην άμυνα της Ρεάλ αλλά η Μπαρτσελόνα δεν το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Σε διάστημα λιγότερο του ενός λεπτού, στο 24ο, είδαμε δύο μεγάλες φάσεις. Αρχικά, ο Μέσι έσπασε τα… άλατα του Ράμος με τρομερή κοφτή ντρίμπλα αλλά ο Κουρτούα το έβγαλε με μεγάλη επέμβαση. Στην κόντρα, όμως, ήταν η σειρά της Ρεάλ να απειλήσει και να αγγίξει το δεύτερο γκολ αλλά ήταν και η σειρά του Νέτο να… βγάλει το πλασέ στην κίνηση του Βαλβέρδε μετά την υπέροχη κάθετη του Μπενζεμά! Ένα μαρκάρισμα του Κασεμίρο στον Μέσι στο 28′ εντός περιοχής ήταν καθόλα νόμιμο, με τον ρυθμό να συνεχίζει σε υψηλό τέμπο μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρος αλλά να μην υπάρχουν ιδιαίτερα αξιόλογες φάσεις. Μοναδικό αξιοσημείωτο η κίνηση του Ζιντάν να αποσύρει τον Νάτσο και να βάλει δεξί μπακ τον Βάσκεθ, ουσιαστικά… βουλώνοντας την τρύπα στην άμυνα της Ρεάλ.

Τον απόλυτο έλεγχο της κατοχής είχε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Μπαρτσελόνα. Διαρκή passing game και πολλοί συνδυασμοί, βάζοντας στη μέση τους φιλοξενούμενους. Τους… ταλαιπώρησαν αρκετά, αλλά απείλησαν μια φορά και άγγιξαν την ανατροπή. Υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας, γλυκιά σέντρα του Φάτι αλλά η καρφωτή κεφαλιά του Πέδρι κατέληξε… σύριζα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κουρτουά. Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε την φλυαρία της, όπως και την κάκιστη αμυντική της συμπεριφορά. Γιατί πέραν του Ντεστ που… έσβησε τον Βινίσιους, οι υπόλοιποι υστέρησαν και έκαναν κακό ματς αμυντικά.

Ο Λανγκλέ, ο χειρότερος των τεσσάρων της άμυνας, έκανε ένα φτηνό πέναλτι αφού χωρίς λόγο τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Ράμος, που εν μέρει έπεσε εντυπωσιακά αλλά παράβαση υπήρχε. Ο αρχηγός της Ρεάλ ανέλαβε και την εκτέλεση, ο Νέτο διάβασε σωστά την -δεξιά- γωνία αλλά έπεσε αργά, αφού τον περίμενε σε περίπτωση που εκτελέσει αλά Πανένκα. Κάπως έτσι την… πάτησε και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 2-1 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπαρτσελόνα ήταν με την πλάτη στον τοίχο, όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα. Καλούνταν να βγάλει αντίδραση, να πάρει βοήθειες από τον πάγκο και τον Κούμαν, όπως και από τον ηγέτη της τον Μέσι. Ο Κούμαν, όμως, άργησε υπερβολικά πολύ να φρεσκάρει την ομάδα του με κάποιον εκ των Γκριζμάν, Ντεμπελέ, Τρινκάο που μπήκαν στο 82ο λεπτό (!), ενώ άφησε τον Πιάνιτς στον πάγκο σε όλο τον αγώνα κι ενώ η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να βρει τις σωστές επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου! Από την άλλη, είχε τον Μέσι μόνο ως φυσική παρουσία εντός γηπέδου αφού φαινόταν πνευματικά ανέτοιμος και ανήμπορος να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο Νέτο κράτησε τρεις φορές τους «μπλαουγκράνα» μέσα στο ματς με μεγάλες επεμβάσεις στον Κρόος (δύο σουτ μέσα από την περιοχή στο 86′) και στον Ράμος (ξανά στο 86′ σε βολέ μέσα από την περιοχή), αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο 90ο λεπτό όταν ουσιαστικά έχασε ο ίδιος την μπάλα μέσα από τα χέρια του στο μπλονζόν που έκανε και προσπαθώντας να προλάβει τον Ροντρίγκο, με τον Μόντριτς να τον κάνει… χαζό με διαδοχικές ντρίμπλες και να σκοράρει με το εξωτερικό για το τελικό 3-1.

Πηγή: sport-fm.gr