Η ρωσική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή διέταξε την Τρίτη το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων από τις 11 μμ ως τις 6 πμ τοπική ώρα για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Ρωσία κατέγραψε την Τρίτη 16.550 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, περιλαμβανομένων 4.312 στη Μόσχα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας ανήλθε σε 1.547.774.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 320 άνθρωποι από την covid-19 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα σε 26.589.

Το κύμα της πανδημίας άρχισε να κινείται ανατολικά της Μόσχας και η επιδημιολογική κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η επιδημιολογική κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να μετατοπίζεται από την Μόσχα προς τα ανατολικά, πλήττοντας διάφορες περιφέρειες, αλλά παράλληλα διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώνεται πλήρως για την «σοβαρή κατάσταση» που επικρατεί με την εξάπλωση του κορονοϊού και πως η Ρωσία έχει επαρκή μέσα, σε κλίνες και φάρμακα για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα έξαρσης του κορονοϊού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι το «επιδημιολογικό φορτίο είναι αρκετά σοβαρό» και ότι «ο πρόεδρος έχει πλήρη ενημέρωση για την σοβαρή κατάσταση που επικρατεί με την εξάπλωση του κορωνοϊού». Παράλληλα επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή η ισχύς του επιδημιολογικού φορτίου έπληξε τις περιφέρειες, κατευθύνεται από την Μόσχα προς ανατολάς, γι’ αυτό, πράγματι, η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή υπό την έννοια της εξάπλωσης του κορωνοϊού, απαιτεί εξαιρετικά ενεργές προσπάθειες και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και από τις κυβερνήσεις των περιφερειών, πράγμα που γίνεται».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, καθώς υπάρχει επαρκές απόθεμα κλινών, φαρμάκων και μέσων ατομικής προστασίας. Προσέθεσε ότι έλεγχος της κατάστασης σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεται η χρυσή τομή στην λήψη των αναγκαίων μέτρων εκ μέρους των κυβερνητών χωρίς αυτά τα μέτρα να είναι επιβλαβή για την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Πεσκόφ παρατήρησε ότι «αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, όλος ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα αρνητικά ρεκόρ ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων» και πως «αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία υπάρχουμε και την οποία πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε».

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 17.347 κρούσματα, που συνιστά νέο ημερήσιο αριθμό ρεκόρ, εκ των οποίων 5.224 καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Μόσχα, μια πόλη με περίπου 13 εκατομμύρια κατοίκους. Σύμφωνα με τις αρχές το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 219 θάνατοι, ενώ στις 26.269 έφθασε ο συνολικός αριθμός των θανάτων.

Πηγή: cnn.gr