Ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου δεν είναι πλέον πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός προφανώς οι οπαδοί των μπλαουγκράνα θα είχαν βγει στους δρόμους για να πανηγυρίζουν.

Ο Μπαρτομέου το βράδυ της Δευτέρας σε συνέντευξη Τύπου είχε τονίσει ότι δεν παραιτείται καθώς ο σύλλογος βρίσκεται αντιμέτωπος με ιστορικές προκλήσεις, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον… ξενοδόχο.

Με την πρόταση μομρφής που είχε κατατεθεί εναντίον του ο Μπαρτομέου προσπάθησε να πείσει τα αρμόδια όργανα ότι δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα καθώς το 40% των μελών της Μπάρτσα είναι άνω των 55% ετών και με την πανδημία να επελεαύνει δεν είναι σωστό να εμφανιστούν για να ψηφίσουν.

Ωστόσο το επιχείρημα του δεν πέρασε, η πρόταση μομφής θα οδηγήσει σε δημοψήφισμα μεταξύ των μελών και έτσι ο Μπαρτομέου πριν από λίγο υπέβαλλε την παραίτηση του μαζί με το σύνολο των συνεργατών του.

Πως ο Μέσι νίκησε και τον Μπαρτομέου

Η προεδρία Μπαρτομέου παρουσιάζεται από τους εχθρούς του ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα κι η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο χρόνο έγιναν πάρα πολλά…

Ο άλλοτε πιστός συνεργάτης του Σάντρο Ροσέλ, τον οποίο διαδέχθηκε όταν ο τελευταίος βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες διαφθοράς (που τον οδήγησαν στη φυλακή) κατάφερε να αποκτήσει κάκιστες σχέσεις με την ομάδα, προκαλώντας την πρώτη μεγάλη αντίδραση με την αποπομπή Βαλβέρδε και την πρόσληψη Σετιέν στα μισά της περσινής σεζόν.

Ωστόσο η χιονοστιβάδα των εξελίξεων άρχισε να κινείται όταν αποκαλύφθηκε ότι η διοίκηση του συλλόγου είχε προσλάβει εταιρία επικοινωνίας για να… συκοφαντεί τους ποδοσφαιριστές μέσα από ψεύτικα προφίλ στα social media, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα μετά τη διαρροή ότι οι ποδοσφγαιριστές αρνούνται τις περικοπές και έτσι η ομάδα θα πρέπει να απολύσει πολλούς υπαλλήλους.

Ο Λίο Μέσι βγήκε μπροστά με τοποθέτηση του στα social media και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους για να φτάσουμε στο πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών όταν ο Μέσι ενημέρωσε την Μπαρτσελόνα ότι θέλει να φύγει από την ομάδα…

Η Βαρκελώνη ξεσηκώθηκε ο κόσμος απαίτησε την παραίτηση Μπαρτομέου κι εκεί ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές για την πρόταση μομφής…

Ο Μέσι τελικά έμεινε, γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, αλλά η οργή για τον Μπαρτομέου δεν κόπασε για να φτάσουμε στις σημερινές εξελίξεις που σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής για την ομάδα.

Πηγή: protothema.gr